Időtlen alapdarabok: Trencskótól a farmerig!

Bár divathullámok jönnek és mennek, vannak olyan ruhadarabok, amelyek szinte minden nő ruhatárában megtalálhatóak. Olyan kedvencekről van szó, amelyek jól kombinálhatóak, tartósak, és könnyen beilleszthetőek többféle öltözködési stílusba is. Lássuk csak, melyek ezek! 

Trench coat / Trencskó

Hagyományosan combközépig érő ballonkabátról van szó, leggyakrabban bézs, fekete vagy szürke változatban viselik. Thomas Burberry alkotta meg, akit a katonai tisztek esőkabátjának stílusa inspirált – erre utal a „trench“ elnevezés, amely lövészárkot jelent. A jellegzetes Burberry kabát homokszínű, derékövvel ellátott, bélése pedig ún. Burberry-kockás (krémszín-fekete-bézs kombinációja). Praktikus tavaszi-őszi viselet, a lezser és alkalmi viseleteket egyaránt remekül egészíti ki.

 


 

Little black dress / A kis fekete ruha

Az estélyek Jolly Joker-e 1926-ban debütált a Vogue magazinban, sikere azóta is töretlen. A divat és stílus nagyasszonyával, Coco Chanellel fonódik össze a története, aki kreációival a nőies eleganciát emelte ki. Audrey Hepburn az Álom luxuskivitelben (Breakfast at Tiffany´s) című filmben viselt egy kis fekete Givenchy ruhát, amely igazgyöngy ékszerekkel, kesztyűvel és hosszú cigarettaszipkával kiegészítve vált legendássá. A klasszikus darab azóta számos változáson ment át, különböző szabásokkal, hosszúsággal és vállmegoldásokkal alkották meg a divattervezők, így mindenki kiválaszthatja a számára legmegfelelőbb változatot. Egy biztos: ha formális eseményre készülsz, a kis feketével nem nyúlhatsz mellé.


 

Bőrdzseki

Kevés olyan holmi létezik, amely egyben vagány, szexi, mégis kifinomult és praktikus – nos, a bőrdzseki pont ilyen. Lehet galléros, övvel ellátott, motoros, szegecses, rövidke vagy hosszú, a variációk végtelenek. Korábban csak lezser viseletek elemeként találkozhattunk vele, a jelenlegi trendek azonban megengedik akár a koktélruhával való párosítást is. 2017 nem a komor sötétség éve lesz, így tavaszra nyugodt szívvel újíthatsz akár egy sárga, fűzöld, piros vagy lila darabot is.


 

Farmer

Levi Strauss kezdte meg elsőként az eredetileg munkaruhának szánt farmeranyag gyártását – nem is sejtve, hogy ezzel örökre beírja magát a divattörténelem könyvébe. Lehet, hogy manapság inkább a szaggatott, csípőszabású, tapadós farmer a menő, de az egyenes szárú, normál derékmagasságú sötét farmer soha nem megy ki a divatból. Ez utóbbit bátran hordhatják a teltebb hölgyek is, hiszen az egyenes nadrágszár jótékonyan nyújtja az alakot. Inggel vagy egy csinos pulóverrel hétköznap viselhető, míg blézerrel, blúzzal, ékszerekkel kombinálva elegáns esti öltözéknek is megfelel.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább