Valami történt: szombaton eléggé szerencsétlen módon írtuk át klubunk hosszú történelmének statisztikáit

NYITÓKÉP: ÖRZSIK ÖDÖN

Beszéljünk először a statisztikákból fakadó tényekről, amelyek a www.fcdac1904.com oldaláról és a klubunk hivatalos honlapjáról, a dac1904.sk oldaláról származnak. Mindkettőt Nagy Krisztián kezeli, tehát az adatok pontosak és objektívek.

Klubunk eddig a legfelsőbb bajnokságban mindössze két alkalommal kapott egy félidőben öt gólt. Tegnap Nagymihályban és 2013-ban Trencsénben. Tehát klubunk régóta íródó történelmébe úgy vonul be ez a félidő, mint amelyiken a trencséni negyvenöt perccel egyetemben a legtöbb gólt kaptuk.

Ezzel a statisztika gyakorlatilag kizárta azt a nézőpontot, amely szerint „megesik az ilyen”. Ebben az esetben, 1985-től csak egyszer… Az is elég fura körülmények között.

Egy olyan szezonban, amely során a klubunk öltözője telis-tele volt fogadási csalásokkal. 2013-ban négy összecsapás a nyomozóknak köszönhetően hivatalosan is gyanússá vált, és a Trencsén elleni? Kevés ember merné kimondani, hogy az tiszta meccs volt…

 

Miért idéztem ezt a fájdalmas statisztikát?

Ezek tények, és ezért ajánlanám azokat a klubvezetőség, edzői stáb és a játékosok figyelmébe, hogy lássák, a klub örök statisztikájában milyen társaságba került a szombati meccs. A következő fordulóban aratott győzelem vagy a jó teljesítmény ezen már semmit sem változtat, nagy valószínűség szerint ez az adat még sokáig az első helyen lesz.

Olyan érzésem van, hogy eme történelmi adatok birtokában és az áldatlan Mohseni-korszakra való statisztikai rácsatlakozással Hyballa vezetőedző szavai is talán egy kicsit máshogy hangzottak volna a sajtótájékoztatón. Peter pozitív értelemben is átírja a klubtörténelmet, de így valószínűleg nem akarta a játékosaival együtt bevésni a nevét a DAC történelemkönyvébe…

 

A mérkőzés

Beszélhetünk egyes dolgokról, például, hogy Kalmár hiányában miért csak a kispadon kapott helyet egy Fábry típusú játékos.

Megkérdezhetnénk, hogy vajon Kružliak teljesítményét nem befolyásolta-e az autóbuszban elszenvedett balszerencsés sérülés, vagy hogy nem volt-e túl nagy kockázat őt a kezdőcsapatba állítani.

Ezek a kérdések az edzőnek és a csapatorvosnak szólnak, én azt gondolom, hogy végső soron az ellentétes döntések is csak kis valószínűséggel hárították volna el az első játékrészben történteket. Ezt a találkozót ugyanis az összes játékos, közösen az edzői stábbal rontotta el. A játékunkban káoszt, fegyelmezetlenséget láttunk – lényegében az alapdolgokkal is komoly gondjaink voltak.

 

Más

Tudják, mi történt 1985-ben az akkor nagyon erős prágai Bohemians elleni 0-8 után? A meccs után az egész vezetőség összeült, és nagyon pontosan értékelték ki a szituációt – ha ilyen meg olyan céljaink vannak, ma pedig kaptunk egy nyolcast a Bohemianstól, akkor valószínűleg valami nincs rendben. Lényegében akkoriban, az élvonalbeli történelmünk legelején rögtön nagy változások mentek végbe a játékoskeretben.

És ha nekünk manapság ilyen meg olyan céljaink vannak, és hosszabb ideje szenvedünk, a szezon őszi felében csak három jó mérkőzést játszunk, és egy félidő alatt a tabella alsó felében szerénykedő Nagymihálytól öt gólt kapunk, valószínűleg nem kéne úgy tennünk, mintha ez rendben lenne, és nem szabadna elnyomni ezt a hosszantartó problémát a további ellenfelek elleni részleges győzelmekkel.

Valami nincs rendjén. A mondat, amelyet több tíz évvel ezelőtt nem féltek kimondani az akkori funkcionáriusok, majd azt követően kiértékelték a helyzetet és gyorsan konstruktív megoldást találtak.

Megtörténnek olyan dolgok, mint a tegnapi félidő? Konkrétan a DAC-nál nagyon ritkán, és ezért lesz a tegnapi félidő is a történelmi statisztikákban az akkori, Sport utcai fogadási csalások idejéből származó, szupergyanús Trencsén-DAC találkozó mellett. Nem vagyok biztos abban, hogy Hyballa vezetőedző és a válogatott játékosai garmadája az után vágyakozott volna, hogy a neveik ama „hírhedt” meccs mellett virítsanak…

 

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább