A rendőrség figyelmeztet a TikTok veszélyeire

A cikk egy részlete a Dunaszerdahelyi.sk-val folytatott együttműködésünk révén kerül közlésre.

A kínai TikTok pár év alatt vált világszerte az egyik legsikeresebb telefonos videómegosztó alkalmazássá a fiatalok körében. Több mint 800 milliós felhasználóval a hatodik legnagyobb közösségi oldal a világon. A letöltéseket tekintve vezető applikáció, mely több mint 150 országban hozzáférhető, beleértve Szlovákiát is. Fő célcsoportját a fiatalok képezik, jelentős számban 15 év alattiak.

A rendőrség ezzel kapcsolatban felhívja a szülők és a felhasználók figyelmét, hogy figyeljenek oda azokra a veszélyekre, amelyek itt és általában a közösségi hálón leselkednek a fiatalokra.

A globális okostelefon-alkalmazás főképp a 13 és 24 év közötti korosztálynak szól, ahol is a fiatalok számos témában készítenek szórakoztató videókat. A felhasználókat szívecskék gyűjtésével, pozitív visszajelzésekkel és a követők számával ösztönzik. Épp ezért kell tudatosítani, hogy a fiatalok által feltöltött videók ismeretlen internetfelhasználók tömegéhez juthatnak el, köztük potenciális bűnözőkhöz is, akik aztán zsarolhatják, online bántalmazással zaklathatják a feltöltőket.

A teljes cikk elolvasható a Dunaszerdahelyi.sk-n.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább