Dunaszerdahely és Győr között, illetve környékén erősödik a szlovák-magyar turisztikai együttműködés

Dunaszerdahelyen 2021. április 22-én megrendezésre került a „Csallóköz szíve – Pannontáj / Srdce Žitného ostrova – Pannontáj” (projekt kód: SKHU/WETA/1901/4.1/020) című pályázat projektzáró konferenciája, kiállítása, kerékpártúrája. Az SKHU/WETA/1901/4.1/020 számú projekt az Interreg V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program Kisprojekt Alapjának (KPA) keretében valósult meg (az Európai Regionális Fejlesztési Alapnak köszönhetően).

A koronavírus pandémia okozta rendkívüli helyzet miatt a konferencia, a kiállítás és a kerékpártúra online platformon ment végbe. Dunaszerdahely Város és a Pannontáj-Sokoró Közhasznú Egyesület által fejlesztés alatt álló Pannontáj-Sokoró Natúrpark a turizmus és a környezetvédelem prioritásként kezelése mellett közös turisztikai és örökségvédelmi szakmai programok és termékek kialakítását célozta meg a pályázattal, eredetileg Dunaszerdahelyen és a Pannontáj-Sokoró Natúrpark területén.

A koronavírus pandémia okozta válság miatt a kéttagú partnerség háromtagúvá vált, a partnerségbe belépő Győr Megyei Jogú Város Önkormányzatával a 3-as együttműködés, a 3 partner közti tudástranszfernek köszönhetően továbbra is erősödik a szlovák-magyar turisztikai együttműködés, valamint a lakosok közötti határon átnyúló együttműködés.

A világméretű koronavírus-járvány okozta korlátozások jelentős mértékben gátolták a projekt megvalósításának eredeti ütemezését. Mindezek ellenére a határon túli partnerekkel rendszeres kapcsolatban voltunk, igy biztosítottuk a határokon átnyúló tapasztalatcserét a projekt aktivitásainak megvalósításához.

A három partner, a Pannontáj-Sokoró Közhasznú Egyesület, Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata és mi, Dunaszerdahely a tapasztalatcsere által nyújtott lehetőségek segítségével  értékbemutató programokat és termékeket hoztunk létre:

  • közösen kifejlesztettünk egy kétnyelvű (SK, HU) egymás megismerését ösztönző társasjátékot,
  • kiadtunk egy 4 nyelvű brosúrát,
  • bekapcsolódtunk a hagyományos Natúrparki Vetélkedőbe,
  • Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata a mi DS appunk mintájára kifejlesztett egy mobilalkalmazást, amelyben megjelenítésre kerülnek Győr városában, illetve közvetlen közelében lévő oltalom alatt faegyedek, fasorok, parkok,
  • végezetül pedig közösen megjelenítettük turisztikai értékeinket egy kétoldalas leporellón megrajzolt térképen a kerékpárutak feltüntetésével.

Meg szeretném a vezető partner, Dunaszerdahely Város nevében köszönni a Pannontáj-Sokoró Közhasznú Egyesületnek, név szerint Székely Ritának és természetesen Győr Megyei Jogú Város Önkormányzatának a rugalmas együttműködést és természetesen minden előadónak a prezentáció által közvetített hozzáadott értéket.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább