Kilógó kislábujj

Ahány láb, annyi szokás, gondoljuk mi, laikusok, de a szakavatott talpszakértőknek és gyógytornászoknak pontosan megvan a véleményük a helyes cipőviselésről.

Mégis mitől lesz kényelmes egy cipő? Erre kerestük a választ korábbi kétrészes ankétsorozatunkban, ahol öten válaszolták meg a nagy lábbeli kérdéseket. Íme az első és itt a második rész.

Abban többnyire egyetértünk, hogy otthon szinte mindegy is, mi van rajtunk, a lényeg a kényelem, ez pedig többnyire mezítlábaskodást jelent.

Egy új cipő vásárlásakor is megoszlanak a fő szempontok. Valakinek az esztétikum az első, másoknak inkább a praktikum. Ezért is van, hogy ha ránézünk egy csinos női szandálra, nem feltétlenül a kényelem jut előszőr eszünkbe róla. De ahogy látjátok, erre is bőven van kereslet. Viszont kíváncsi lennék, hány szomorú magassarkú vár arra a cipősszekrények mélyén, hogy végre elérkezzen a nagy pillanat, és pompás kinézetével emelhesse a gazdi megjelenésének fényét.

A szakértők ugyancsak határozott véleménnyel rendelkeznek. Mind egyetértenek abban, hogy fontos a jó minőség, tehát ezen nem érdemes spórolni, valamint a megfelelő rugalmasság, ami segít a súlykiegyenlítésben, így a testnek kevesebbet kell kompenzálnia.

Bármilyen konkrét kérdésünk van, igyekezzünk hozzáértők segítségét kérni, ugyanis mindannyiunk lába egyedi és egyedi gondoskodást igényel.

Tipp:

Cipővásárláskor érdemes „kifárasztott” lábbal a boltba menni, például munka után, amikor a láb eleget dolgozott, mert ekkor éri el az eredeti formáját és így könnyebb megfelelő cipőt tálalnunk. Mivel a lábunk nagysága egy nap folyamán is többször változik, ezt érdemes megfogadnunk.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább