Nagy lábbeli kérdések. Gašpar Éva és Volner Nagy Melinda válaszol (2. rész) | Ankét

Múlt heti ankétunk folytatásaként ma két olyan hölgyet hoztunk Nektek, akik nemcsak különösen csinosak, hanem a környezetükre és a testükre is odafigyelnek. Mai válaszadóink Gašpar Éva és Volner Nagy Melinda, táncpedagógus.

GAŠPAR ÉVA

(gyógypedagógus)


Mi a legfontosabb kritériumod egy lábbeli megvásárlásakor?

Lábbeli választásakor elsősorban az számít, hogy minél több ruhámhoz hordhassam, a kényelem, illetve az, hogy ne jöjjön velem szembe az utcán. Szinte minden cipőm másodkézből van. Nagyon jó állapotú, alig viselt, de mégis drága darabokhoz jutok így, általában fele annyiért. Nem szívesen veszek új cipőt, mert nem szeretem halmozni a dolgokat és elég cipő le lett már így is gyártva. Egy kicsit kell gondolni a fenntarthatóságra is. Jó tapasztalatom is van ezzel. Általában postán küldik a cipőt, én pedig átvételkor kifizetem. Szeretem a különlegesebb darabokat, ami formatervezésével, színével egy kicsit atipikus.

Te mit viselsz legszívesebben?

Legszívesebben szandált, vagy sportcipőt hordok.

Otthon mi a kedvenced?

Szinte mindig mezítláb vagyok. 🙂 Ha pedig úgy igazán meg szeretném lepni magam, vennék 1-2 igazán különleges darabot vegán cipőkből, melyek igazán egyediek, különleges formatervezésűek. Olyan márkákból, mint a Matt&Nat, vagy a Blue District, melyek nemcsak a cipőgyártás folyamatánál etikusak, de azokkal szemben is, akik legyártják a cipőket.


VOLNER NAGY MELINDA

(táncpedagógus)


Mi a legfontosabb kritériumod egy lábbeli megvásárlásakor?

Hát… egyértelműen, hogy megszólítson. 🙂 Szóval ebből a szituból ahány lábbelim, annyim van. Akár egy márkás cipőbe szerettem bele, akár egy olcsó darabról volt szó, egészen a bazári beszerzésig. Ha azonban a kritériumokra is gondolok, fontos, hogy kényelmes legyen benne azt csinálni, amire vásárolom. Télen, hogy ne ázzon át, nyáron, hogy ne legyen gond, ha vízbe lépek benne, ne csússzon le a lábamról. Ha vezetek, ne szoruljon be a magas sarok a pedál és a padló közé. Ha swinget táncolok, megfelelően hajoljon és csússzon a talpa, ha tangót, legyen kecses, gyönyörű és tökéletes, tehát az előbbi kettő kritérium egyben. 🙂 De a tangócipő egy külön történet, egyébként is. Mindegyik egyedi készítésű, csak pár darabot készítenek egy-egy fazonból, csak néhány cég foglalkozik vele a világon. Speciális flexibilis talppal, áltagosan 8 cm-es tűsarokkal készülnek, és mindegyik egy-egy szívfájdító, elérhetetlen csoda, amíg nem a miénk. Nem olcsó, de ha valaki szívesen megy táncos eseményekre, vagy jól akarja érezni magát egy bálban, lakodalomban, és nem akar egész este a csodálatos, de nem táncra tervezett cipőkölteményben véresre tört lábával kínlódni, igazán megéri beruházni egy-egy darabba. Mindig erre biztatok mindenkit. Ha már kiad egy jelentősebb összeget egy ilyen célra megvásárolt cipőre, és tényleg jól akarja érezni magát tánc közben, válassza bátran az egyedi tangócipő-csodák valamelyikét.

Te mit viselsz legszívesebben?

A swingre alkalmas cipőim nagyon univerzálisak. Általában mindenhez jók. Utcai cipőnek is, van pár alkalomra is megfelelő darabom, és vezetni is kényelmes bennük. És persze hajlékony, rugalmas a talpuk, minőségi anyagból készülnek, ami nagyon kényelmessé és formatartóvá teszi őket.

Otthon mi a kedvenced?

A meleg, szőrmés papucsom. 🙂 És mezítlábasan is nagyon szeretek, zokniban, harisnyában, vagy a munkahelyemen a balettcipőben. Szeretem, ha érzem a talpammal a talajt.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább