300 előadásán túl a József és a színes szélesvásznú álomkabát | Budapesti szemle

Jubileumi előadással kényeztette közönségét a Madách Színház január 3-án, amikor 300. alkalommal állították színpadra József és testvérei történetét, a József és a színes szélesvásznú álomkabát című musicalt

Először 2008. május 31-én mutatta be a Madách Színház Andrew Lloyd Webber és Tim Rice közös művét. „A zeneszerző és sok éven át vele együtt dolgozó alkotótársa, Tim Rice szövegíró kollégiumi szobatársakként találtak rá a József témára. Felnőttpukkasztó, szertelen művet alkottak belőle, amely 1967-ben oratórikus formában került színre. Már ebben a verzióban is nagy sikert aratott. „Felnőtt” színpadon, kibővítve, 1972-ben az edinburghi fesztiválon mutatták be. Webber fittyet hányva a színpad törvényeinek, egymást követő dalok laza szerkezetű sorában meséli el a kiválasztott fiú történetét, akinek kitaszítottsága és felemelkedése a megbocsátás és a tolerancia nagy példázata” – írja a Színház Online.

A darab azóta bejárta a világ lenagyobb színpadait és töretlen sikerrel játsszák. A zeneszerző oly jól ismert áradó dallamvilága, szórakoztató, ironikus közlése ihletett, egyúttal katartikus élményt nyújtanak a nézők számára. Andrew Lloyd Webber musicalje több generációt szórakoztatott a Madách Színházban. A 90-es években elsőként Paudits Béla alakította Józsefet, a felújított előadás 2008-ban aztán új címszereplőket is hozott; a darabban 15 évvel ezelőtt Serbán Attila és Puskás Péter debütált. Serbán Attila a színház előző téli József-szériájában végleg vállfára akasztotta a széles szélesvásznú álomkabátot, melyet Szaszák Zsolt öltött magára.

A magyarországi jubileumi előadáson, január 3-án színpadra lépett több olyan szereplő, akik a 15 évvel ezelőtti premieren szerepeltek a darabban. Józsefet ezúttal Puskás Péter, Solti Ádám és Szaszák Zsolt alakította, a Fáraó szerepében Posta Victort és Csiszár Istvánt látták, a Narrátor pedig Gallusz Nikolett, Ladinek Judit, Nyári Darinka, Kecskés Tímea voltak.

A musical előadás Szirtes Tamás rendezésében és Tihanyi Ákos koreográfiájával december 22-től látható a Madách Színház műsorán.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább