Volt egyszer egy Rapid Dunaszerdahely XI.

A felkészülés az V. ligára zavartalanul zajlott, mindenki egészségesen, sérülésmentesen várta a kezdést. 

Nyitókép: Jojo Samek

Taksonyba utaztunk, és már a buszon éreztem a túlzott önbizalmat a fiúkban, meg is jegyezte valaki elöl a szurkolók közt: nehogy belefussunk egy csúnya vereségbe, gyerekek. A múltban szebb napokat is megélt taksonyi futballcsapat csodálatos gyepszőnyeggel fogadott bennünket, és konstatáltam, itt nagy baj nem lehet, mert mi egy elég technikás csapatnak számítottunk.

Az öltözőben óva intettem a fiúkat, hogy ez bizony már az a bizonyos V. liga, ahol vannak jó futballisták és okos bírók. Vadonatúj felszerelésbe futottunk ki a pályára, és a mérkőzést is úgy kezdtük, ahogy álmomban sem gondoltam volna.

Megjegyzem, ezek az események 19-20 éve történtek, és jegyzeteimből, memóriámból már néhány esemény homályosan tükröződik vissza, azonban egy párbeszédet idéznék a jelenből.

Én: Szia Dániel, nem emlékszel pontosan arra az ominózus meccsre nálatok, a Rapid első V. ligás meccsére?

Dániel: 0:5, Sass Gyula volt a játékvezető.

Én: Ez komoly? (elnézést, de röhögtem) 🙂

Dániel: Csak, hogy tudd, ha Gyula fújta nekünk a meccset, akkor a Barca sem ment át a félpályán, egy kivétel volt. 

Én: Köszi, van egy söröd! 

Dániel: Nem iszom sört, bor vagy fröccs!

Szia Danikám, én is szeretlek, és hajrá DAC! – gondoltam, de már nem írtam le, mert még most is el tudom képzelni Dani arcát egy 0:5-ás hazai vereség után.

Hazafelé a buszon eufórikus hangulat uralkodott, és előkerült pár üveg borocska is, ünnepeltünk.

Eperjest elhagyva, hátulról Lajbi hangját hallottuk a busz első felében…

„Mit nekünk ötödik liga, agyonverünk mindenkit” 

 

Magamba csak mosolyogtam, hiszen a másik meccsünk hazai pályán Kisfalud ellen következett, olyan játékosok ellen, mint az azóta tragikusan elhunyt Kálmán Norbi, a kapuban Tóth Igor, hátvédsorban Busnyák Pityu, Koczó Kriszti, Csiba Ati, középpályán Simon Karcsi, csatársorban pedig a két gólvágó, Nagy Adorján és Csepi Gyuri, akiről köztudott volt, hogy a sz@rból is gólt rúg.

Na, ez várt ránk a „hazai” környezetben, viszont ez már egy következő cikk, tehát ha nem is sok, de lesz még pár rapidos írás. 🙂

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább