Minél hamarabb döntést kell hozni Pacsi sorsáról

Nem érdemeltük meg a vereséget, mert… Nem érdemeltünk egy pontot sem, mert…. A játékvezető is… Ez a Bayo-gyerek már megint mit kihagyott… Kis Kmotrík egy ideg volt a végén… Istenem Pacsi, hova süllyedtél? Ilyet a kapus nem csinálhat… – idézhetném így sorjában az elhangzott véleményeket akár egy napig…

Tényleg bolondos meccs volt, de én ezt a meccset sokkal inkább egy újabb lehetőségnek tartom arra, hogy még jobban kitisztuljon a kép a csapatról és a játékosokról, nem úgy tekintek rá, mint a győzelem elszalasztott lehetőségére. Ahhoz egész mérkőzésen odafigyeléssel kell játszani, nem lehet egy mínuszos játékos sem DAC-mezben, és nem utolsósorban,

nem csinálhatunk olyan durva individuális hibákat, mint most a sorsdöntő pillanatokban, időszakban.

 

Hyballa. Először szembesült a Slovannal, amely teljesen ellentétes stílusban játszik, mint a többi csapat. Többen azt mondják, nem cserélt időben… Megjegyzem, amíg Pacsi, aki pofátlanul rosszul játszott, nem tette a pontot az i betűre, nehéz volt választani – mert plusz/mínusz ugyanúgy rosszul játszott néhány játékos, csak egy kirívó különbség volt:

ahogy Pacsi kivitelezte a telenovellát, az már megkérdőjelezi, hogy ilyen hozzáállással van-e értelme, nemhogy a kezdőbe rakni, hanem akár cserepadra is ültetni őt.

 

Eléggé váratlanul ért minket, és azt hiszem, hogy ez döntött, ami a rendszer működését illeti, hogy a két középhátvéd ilyen csapkodósan, szervezetlenül rég játszott. A továbbiakban a kis Vida nagyon elveszett a védekezésben, talán, ha még plusz egy védekezővel játszott volna egy vonalban, akkor más a teljesítménye. Nagy Vida is halványabb volt tegnap, szenvedett picit… Tehát túl sok játékos „kiesett” egy meccsre.

Fekete Nándor felvételei

Hyballa hozott egy strategikus döntést, ami folytatása volt a Pacsi ügynek. Erik szemmel láthatóan egy ideje színészkedik, de Hyballa hagyta őt játszani. Tegnap Pacsi végérvényesen elérte azt a pontot, sztár, nemsztár, hogy vagy befejeződik a cirkusz, vagy véget ér a sárga-kék története. Ebből a szempontból jó, hogy nem cserélte őt Hyballa hamarabb, mert az a szuperdurva (nem az első) eladott labda sokat elmond Pacsi jelenlegi mentális helyzetéről.

Mindenek ellenére, mégis elcsíphettük volna a vabanknál az egy pontot.

 

Hyballa hozott a végén egy jó cserét, és szerintem kiegyenlítettünk volna, ha Kalmár, Kone és Bayo fegyelmezett. Kone cseréjére gondolok. Két remekül fejelő játékosra, mint Bayo és Kone, kevés lett volna a Slovan védelme. Ezt kiütötte mindhárom játékosunk, de könyörgöm, Zsolt, egyszerűen nem szólhat minden meccsed arról, hogy megkönyörül-e a bíró vagy sem. Tegnap háromszor is megkaphattad volna a második sárgát!

Jedlička. Három lövés, három gól. A második gól védhető lett volna egy magasabb és jobban helyezkedő kapusnak. A harmadik… Na, mindegy. Csak ismételni tudom magamat. Az, hogy jobb, és jobb formában van Martin, mint Macej, az egy dolog, de a hosszútávú szemlélettel talán most már érthetőbb, miért tartom szükségesnek, hogy Martin mellé kell egy magas és tapasztalt kapus… Mi az a tapasztalt kapus? Az, ami tegnap hiányzott. Kell.

Bayo. Már ne poénkodjunk, hogy a földről is fejeljen… Ez már nem vicces. A játékostársai minden egyes forintos labdáért, amit kap, megküzdenek, ezért talán jó lenne, ha mindez úgy folytatódna, hogy cserepadra kerül, mert ott van idő helyre rakni a gondolatokat.

Végeredményben számomra sok fontos dolog történt tegnap. Az edzőnk nem a bíróval foglalkozott. Hyballa hozhatott volna egy döntést, ami hasznos lett volna csak erre a meccsre – ha korábban levetette volna Pacsit.

Hosszútávon ez volt a legjobb döntés, hagyni őt a pályán, addig a pontig, amíg nem tisztult ki a Pacsit körülvevő zavaros víz.

 

Tegnaptól már minden egyértelmű. Ha Hyballa hamarabb veszi le, húzódik a telenovella. Így dönteni kell Pacsi sorsáról, a klubnak is, meg neki is. Minél hamarabb.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább