Interjú Straka Gábor edzővel a Hodos–Nyitra kupameccs előtt

Szerdán, október tizedikén, 15.00 órakor Hodosban, a Slovnaft Kupa aktuális fordulójában fociünnep van kilátásban, hiszen a hazai csapat az elsőligás Nyitrát fogadja. Erről a nagy mérkőzésről is beszélgettünk Straka Gáborral, Hodos edzőjével. 

Gábor, még mielőtt beszélnénk a szerdai, Nyitra elleni kupameccsről, mondd el, mi történt veled azután, hogy abbahagytad a labdarúgó karrieredet?   

Sportolóképző központ megnevezést kapott a közös projektünk Szabó Ottóval, mivel sportolókat képzünk, természetesen fő profilunkban focistákat, mindemellett kézilabdásokat is. Ez a képzés lényegében egyrészt egyéni, másrészt három-, négytagú csoportok edzéseikről szól, erre helyezzük a hangsúlyt.

Emellett viszont elkezdted írni az edzői történetedet is. Milyen állomások voltak Hodos előtt?

A karrierem befejezése után felkeresett Bős, tehát egy harmadik ligás csapatot edzettem, közel egy évet, és jó kis tapasztalatot szereztem. Ezúton is szeretném megköszönni a klubnak a lehetőséget, hogy edző lehettem ott.

Főleg a tavaszi idényre vagyok büszke, amikor volt egy jó menetelésünk,

 

tízmeccses sorozatunk, amikor nem kaptunk ki. Nyáron jött a váltás, megkeresett a Somorja B-Tejfalu, igaz, egy nagy visszalépés volt idézőjelben a hetedik liga, de érdekesnek találtam a klub által felvázolt koncepciót, elmondhatom, hogy jó döntés volt. Később a klubnak szüksége volt egy edzőre, aki besegít az U17 és U19 csapatában, amit én már nem tudtam vállalni, így elváltunk, én pedig elfogadtam Hodos ajánlatát.

Ugróczky István felvételei

Milyen elképzeléssel indultál a szezon előtti Hodos csapatának építéséhez?

Az igazat megvallva, körülbelül a játékoskeret felét ismertem, a többiekről Belkovics Lacitól kaptam képet. Miután megismertem a csapatot, próbáltam úgymond a játékosokra szabni a taktikát, nem pedig a csapatra kényszeríteni egy elképzelést, ami nekik nem ül.

Egyelőre ez a rendszer működik, szinte az első fordulótól ott mozgunk az első három között.

 

Sajnos azok, akik a csapat gerincét alkották, nagyon korán lesérültek, ám nagy pozitívumnak tartom, hogy akik beugrottak helyettük, nagyon jól helytálltak, tehát kihasználtuk mind a tizenhét játékost a keretből.

Mi volt az első gondolatod, amikor megtudtad, hogy Nyitra csapata lesz az ellenfél?

Kimondottan örültem neki, mindenképpen elsőligás csapatot akartam, hiszen amiatt vágtunk bele a Slovnaft Cup-ba, hogy ha megadatik, hogy túlélünk néhány fordulót, kapjunk egy nézőcsalogató ellenfelet. Klubon belül is ez volt a cél.

Mit jelent számodra és a klub számára ez a meccs?

Mindenképp ez a foci ünnepe lesz Hodosban, de nem vagyok naiv, mert azért az első liga és a negyedik liga között nagy a különbség, másrészt én nem küldök csapatot a pályára úgy, hogy ne akarják megnyerni a meccset.

Ami bennünk lesz, azt a pályán hagyjuk, jól megszorítjuk az ellenfelet,

 

meglátjuk, mire lesz ez elég. Sok tényező szükséges ahhoz, hogy egy elsőligás csapatot kiüssünk. Ami mellettünk szólhat, az a lebecsülés faktor, de leszögezem, a tisztes helytállás a cél.

Gábor, kérnék tőled egy közönségcsalogató zárszót!

Annyit megígérhetek, hogy az első játékostól az utolsóig, biztos, hogy küzdeni, hajtani fogunk, mert ez a meccs óriási motiváció számukra. Rengeteg játékosom a környező falukból jött a csapatba, és örülnék, ha azokból a falvakból is eljönnének az emberek, nevezetesen Alistálból, Csákányról, Csenkéről. Két-három külföldi focistán kívül tényleg azt lehet mondani, hogy mindegyik játékos hazai, tehát jöjjenek el a nézők, és buzdítsák a mi gyerekeinket.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább