Őszi, sárga-kék kamaraszonáta

Nyitókép: Fekete Nándor

Annak ellenére, hogy még két meccs előttünk van e cikk írásakor, és két hét múlva mondhatjuk, hogy ég veled őszi szezon, néhány dolog már most borítékolható.

Kezdem Hyballával.

Nem biztos, hogy mindenki azonosult a stílusával. Nem biztos, hogy az extrovertált viselkedése mindenkinek bejön. Nem biztos, hogy mindenki díjazza a Peterben rejlő örök gyermeket, az ehhez társuló viselkedéssel.

Ami (szerintem) biztos: Hyballa egy brutális totálfocit alkalmazott, amíg nem fogyott ki a játékosokból. Látva a cserepadot, behúzta a kéziféket. Szerintem, a játékstílus megváltoztatása kényszer volt, és Peter követelni fogja a keret megerősítését. Sokáig nem fogja bírni a totálfocija nélkül.

Az írás megjelent a Klikkout 2018/12. számában.

Ami (szerintem) biztos: Elment két tapasztalt játékosunk, mindegy, miért, és maradt egy kindercsapat. Egy dolog volt, hogy ezzel a távozással hogyan boldogul a játékstílusunk, és hogyan a játékosteljesítmény. Miközben erre fókuszáltunk, picit elúszott, hogy a két játékos, akikre leginkább építettünk, fejben nagyon elszálltak. Természetesen, gondok voltak a többi játékos teljesítményénél is, de az eredet a két középhátvéd fejében volt. Kaptak is pofont a sorstól, persze, mindkettő másért.

Ez szerintem elegendő volt ahhoz, hogy innentől ez a két kulcsfontosságú játékosunk alázattal lépjen a pályára. Pont.

Ami (szerintem) biztos: kész az Akadémiánk, és lassan kész a stadion is. Szenzációs az átlag nézőszámunk a hazai meccseken, nem beszélve arról, hogy mennyi szurkoló kíséri csapatunkat az idegenbeli mérkőzésekre.

Látványos focit játszunk, és mérkőzéseinket egyre nagyobb színvonal jellemzi.

Mindez egyelőre nem található meg a többi szlovák klubban. Látva és hallva, hogy az Akadémia megnyitásánál a szlovák vendégek részéről abszolút nem az öröm jött le, hanem az irigység, csak azt írom a cikk végén, hogy mindennel számolhatunk tavasszal. Mondom, mindennel… De kezünkben tartunk nem egy piros ászt…

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább