Korszerű szerelem

Az írás megjelent Klikkout 2019/3. számában. 

Volt már szigorúan korlátozott, erénydiktátorok által ellenőrzött, szemérmes, puritán. Volt már szentimentális, kacérkodó, könnyed erkölcsű, bokavillantósan megbotránkoztató. Volt már forradalmi, buja, szabad szerelmet hirdető. Rendre újradefiniálja magát, 21. századi változatát pedig teljesen új szakzsargonra építi. Hi-tech alapú modern románc.

Jobbra húzás a Tinderen, mobilba zárt szenvedély. A telefon értesítési hangja helyettesíti az első randi izgalmának szívverését.

Viber alapú összetartozás-érzés, szívecskés GIF-ek és stickerek a képernyőn, hashtag együtt.

A hajnali összebújós ébredés helyett klikk, és jó reggelt a kijelzőn. Küldj egy képet magadról, lássam, milyen jól nézel ki. Remek, és most ruha nélkül. Az első együtt töltött éjszaka túl sok újat nem hoz, hiszen már lementettem a gerjedelmed nagy felbontásban.

Miért nem írtál? Nem volt térerő, lemerült az elem, kimerült a bizalom.

Csontig hatoló nézés, megmagyarázhatatlan bizsergés, a kémia – a modern szerelem nem így definiálja magát. Ugyan már, hagyjuk a francba az egészet a kémiával, minek ide a kémia, ha valaki virtuálisan kompatibilis?

Bejelölt, rám írt, megnézte az instastorym, közös képet posztoltunk, #loveforever – a szerelem szakterminológiája új dimenziókba lépett.

Nem hasonlíthatjuk őt letűnt korok hőséhez, ő századunk szülöttje a maga sajátos reformjainak valójában.

Az éjjeli szekrények fiókjában a Biblia helyét felváltják a vibrátorok, a kerítés ugyan nincs kolbászból, de a melltartó és bugyi ehető. A pornó és a közösségi oldalak ingyenesek, ám összetört lelkünkért nagy árat fizetünk.

 

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább