ÚJ (Szigi-szemmel): Hipertónia

Saját érdekünkben időnként tanácsos úgynevezett megelőző ellenőrzés okán meglátogatni a háziorvosunkat. Kicsit lehangoló a zsúfolásig megtelt rendelő látványa, de én szerencsés embernek mondhatom magam, mert mindig találkozom ismerőssel, akivel néhány szót váltva elütjük a várakozás hosszú perceit. 

A minap azt vettem észre, hogy fogyóban vannak a vérnyomáscsökkentő piruláim, ezért úgy döntöttem, megyek a Doktornőhöz. Igen, a nagybetűs kezelőorvosomhoz, aki talán jobban odafigyel rám, mint én magam. A rendelőbe érve azon nyomban szóba elegyedtem egy 83 éves tanár úrral, akinek picit rossz volt a hallása, az emlékezete sem volt már teljesen tiszta, de váltottunk pár szót. Megtudtam felmenői származását, tanítás éveinek elteltét, miközben szólította a nővérke. Annyit hozzátennék, hogy meg is maradt bennem az öregúr, aki egy ápolt, néha mosolyra fakadó öreg tanárember és a „fél világot” ismeri és tanította.

Gyorsan sorra kerültem, a nagybetűs Doktor néni mosolyogva fogadott.

– Jó napot kívánok, elfogyott a tabi! – mondom én.

– Ahh Szigeti úr, de régen láttuk! – jött a válasz.

Aztán elmondtam a panaszaim, amikor töredelmesen bevallottam, hogy a lefekvés előtti bogyókat néha elfelejtem bevenni. A Doktor néni bájos mosolya szemöldökráncra változott és feltette a költői kérdést.

– Miééért???

– Tudja, néha vannak jó meccsek a tévében, a DAC is megveri a Zsolnát, a Slovant meg a Nagyszombatot, és akkor betérünk mi, férfiak a söntésbe, és legurul néhány sör, de még egy két „tüske” is, amit féldecis pohárban rak elénk az ügyeletes felszolgáló. 

– Na, de mennyi és minden nap? – jött az újabb kérdés.

– Á, dehogy Doktornő, 2-3 hetente egyszer négy-öt sör és ha megbolondulunk, akkor max. két tüske. (többet nem mertem bevallani) – válaszoltam szemlesütve.

– Na jó, Szigeti úr, a gyógyszerek azért vannak, hogy azt rendszeresen be kell venni, és 3 hét múlva várom! – bocsájtott utamra az ekkor már kicsit megenyhülő Doktornő.

Hazafelé azon gondolkodtam, megkérdezem Jeges barátomat, hogy Ő a délelőtti kilenc fröccs után megkérdezi-e a kockázatokról és mellékhatásokról kezelőorvosát vagy pincérnőjét?!

U.i.: Doktornő, minden tabit beveszek és a vérnyomásom, mint Johnny Weissmülleré a Tarzan-filmben!

 

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább