ANKÉT: Programajánló a szép időhöz

Ezúttal arról kérdeztük válaszadóinkat, hogy ők hogyan használják ki a jó időt, és arra kértük őket, ajánljanak valami jó kis programot az olvasóinknak is. Nézzük hát Molnár Kantner Éva és Bartakovics Lilly válaszait!

MOLNÁR KANTNER ÉVA

A tavasz beköszönte számomra az újjáéledést jelenti. Nem csupán a természetben, hanem a lelkemben is új életre kel valami. Imádom a tavasz illatát, a hosszabb ideig tartó világosságot. Mindig inspirál a tavaszi ébredő természet. Hobbi szinten fotózom, ezért a jó időt elsősorban arra használom ki, hogy minél többet tartózkodjak a természetben, kihasználva a remek fényviszonyokat igyekszem minél élettelibb, színesebb fotókat készíteni. Ezek a fotók számomra az energiát jelentik, az élet erejét, ahogy képes újra és újra megújulni.

Ahogy már említettem nagy természetrajongó vagyok, éppen ezért, ha szabadtéri program, akkor azt javasolnám, hogy sétáljunk sokat a friss levegőn, keressük fel a közeli erdőt, folyópartot. Töltekezzünk a természetből, hiszen szükség van az energiára a hétköznapokhoz. Személy szerint szívesen keresek fel arborétumokat, tanösvényeket. Ajánlom mindenki figyelmébe a Tatai Fényes Tanösvényt.


BARTAKOVICS LILLY

Én, mint hivatásos idegenvezető a szabadidőmben is legszívesebben programokat szervezek, illetve turistáskodom. Ez nyilván akkor a legkellemesebb, ha az időjárás is ennek kedvez. Szeretem az összes érzékszervemet kielégíteni egy program alatt. ???? Megragadni a pillanatot, és új élményeket szerezni. Valami olyat csinálni a nap folyamán, ami még boldogabbá tesz és nagyobb harmóniát hoz az életembe. Feltölt és kikapcsol. Gazdagítja a lelkemet és a szellememet, ragyogóbbá teszi a szemeimet.

Ha egy kicsit más oldalról közelítjük meg a dolgot, akkor úgy is mondhatnám, hogy olyan egyszerű és nagyszerű tevékenységek kombinációját csinálom, melyek boldogsághormont termelnek. Nem kell túl bonyolult dolgokra gondolni, sem extrémre! Én a természetben vagyok a legboldogabb, pozitív emberek társaságában lehetőleg valamilyen fizikai aktivitás, mély beszélgetés, csendes merengés vagy szikrázó nevetés közben. De egyedül is sokat vagyok, mert kell, és nem ragaszkodom emberekhez, helyekhez, tárgyakhoz. Hagyom, hogy vezessen az intuícióm és az élet áramlatai egy programválasztás közben.

Ha valaki ki szeretne kerülni a szürke hétköznapok mókuskerekéből, azt ajánlom, hogy kezdje kis lépésekkel. Például tegyen egy sétát akár egyedül, vagy szerettével a lakóhelye környékén. A lényeg a mozgás, mivel endorfint termel és még egészségesebbek is leszünk tőle. Friss levegő, napsugarak, fák, nyíló virágok mézédes illata, parkok, erdők, hegyek, kilátók, séta a folyóparton, napfelkelte, naplemente, csillagok nézése, szebbnél szebb felhők csodálása, tenger moraja, szellő lágy dala, madarak erdei koncertje, egy finom étel egy jó étteremben, piknik, grillezés, bringázás a haverokkal, lovaglás, új sport kipróbálása, túrázás a hegyekben, arborétumok, múzeumok, várak, történelmi városaink bájos tereinek, kálváriáinak bebarangolása, koncert, kiállítás vagy befizetni egy áhított egzotikus utazásra!

Rengeteg ötletem van, lényeg a kreativitás és egy picike szervezés-tervezés és létrejön a tökéletes nap, mely közben csodás élményekkel gazdagodunk. A járvány idején még inkább a természetbe vágyódtam, és a hegyek a túrázás esszenciális részévé váltak életemnek, rájöttem, hogy ez az, ami eddig hiányzott, ami még boldogabbá tesz, mint a tengerparton lazsálni (bár azt is nagyon szeretek ????).

Végezetül egy könnyed, de dús program receptje:

Válasszunk ki egy tetszőleges helyszínt, ahol vannak látnivalók. Ha vannak dombok, hegyek, vár vagy egy kálvária a közelben, csináljunk egy kisebb-nagyobb túrát, élvezzük a természetet és a kilátást. Ha elértünk a célponthoz, lassuljunk, tudjunk megállni, leülni, gyönyörködni, ölelkezni, esetleg könyvet olvasni, zenét hallgatni egy pokrócon heverészve. Majd menjünk be a városba, faluba egy szimpatikus étteremben enni valami nagyon finomat. Sétáljunk a központban, fedezzünk fel érdekes utcákat, helyeket, és ha úgy adódik, beszélgessünk, ismerkedjünk.

 

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább