A melegek gusztustalanok, a nők ribancok

A cikk megjelent a Klikk Out 2022/11. számában.

Borítóterv: Gocoň László (Paul Klee Der Angler c. műve alapján.)

Két fiatalt lelőttek az utcán, mert nem heterók, és a társadalom, azon belül a szlovákiai magyar kisebbség egy része szerint az ilyen brutális cselekményre reagáló tüntetési hullám LMBTQ-propaganda. Semmi bajunk a melegekkel, csak csinálják a négy fal között, ugye.

Két fiatalt lelőttek az utcán. Ez rettenetes, mindenkinek összeszorul a szíve. Ott, azon a ponton kell viszont magunkba néznünk, amikor megtudjuk, kik ők.

Mit váltana ki belőlünk, ha megtudnánk, hogy magyarok, illetve mit váltott ki akkor, amikor megtudtuk, hogy melegek (egyébként biszex és non-binary – elnézést az egyszerűsítésért, de az LMBTQ+-t sajnos a legtöbben nem értik).

Sokszor hallani, hogy kisebbséghez tartozóként különösen el kellene ítélnünk az ilyen cselekedeteket. Ez jogos, de kevés. Mélyebben, emberileg kell elítélnünk, mégpedig azt, hogy két meleg férfit szándékosan meggyilkoltak.

Nem elég azt mondani, hogy minden gyilkosság szörnyű, meg elítélni bármilyen kisebbséggel szemben gyűlöletből elkövetett bűncselekményeket. A büdös életbe, magunkba kell néznünk, és rendet tenni, mert amíg ferde hajlamúnak, pedofilnak tartunk egy közösséget, addig lesznek olyanok, akik ilyen borzalmakat elkövetnek, mégpedig azért, mert ideológiailag biztonságban érzik magukat.

Két meleg férfit meggyilkoltak. „Keveset” – kommentálja valami félkegyelmű. „Minek kell azt reklámozni, hogy melegek” – írja hozzá egy másik, szemellenzős.

Az a közösség a ferde hajlamú, amelyben a hetero férfiak trófeái szexuális izgalmat keltenek, de a nők ugyanezért ribancok.

A nőt jól meg kell büntetni, a pasi sármos és vonzó. A hetero pasi felette áll az erkölcsnek, ő az, aki képes a szeretetre, a többiek csak dugnak. A melegek meg csinálják a négy fal között. Mert a melegekről csak az jut eszünkbe, hogy dugnak. Ráadásul meg akarják dugni a gyerekeinket. Ez a lemez megy a fejekben.

Itt kezdődik, ebben nevelkedünk, ezek a mintáink, és ezt masszírozzuk egymásba. A melegek gusztustalanok, a nők ribancok, és még sorolhatnánk.

Terrorcselekmény történt. Nehéz lesz ezt felfogni egy olyan társadalomban, ahol az ég kék, a fű zöld, a terrorista meg arab. Egyszerű, mint a faék. Jön a kérdés, miért nem volt akkor terrorizmus Malina Hedvig megverése. Hát mert egy impulzus történt, a náci paraszt meghallotta, hogy magyarul beszél, és ütött. A pozsonyi melegbár előtt előre eltervezetten melegeket akart ölni a tag, a közzétett manifesztummal ráadásul úgy, hogy rettegést keltsen, hogy ez közülük bárkivel bárhol megismétlődhet.

És sajnos igaza van.

Ezt a terrort a társadalom egy része táplálja. Nincs tolerancia, nincs elég. Nem lehet úgy elfogadni egy közösséget, hogy közben kalitkába zárnánk és azt pokróccal takarnánk le. Nehogy azt tőlük más is elkapja.

Fáj, hogy lehetnének jogaik is azon kívül, hogy egyáltalán élhetnek. Fáj az, hogy a törvény párként értelmezze őket, és ebből következzen néhány további jog, ami mindenkinek megvan. Mert a házasság szent dolog, kivéve akkor, amikor csak egy papír. Gyerekvállalás? Jézusom! Az apa férfi, az anya nő. Kivéve, ha az egyik nem maradt a négy fal között.

Nézzünk tükörbe és mondjuk ki: álszent hatökrök vagyunk!

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább