Itt a gyereknap! | Gyereksarok

Fotók: Pixabay, Pinterest

Most ünnepeljük a legkisebbeket, a mi kis csöppségeinket, akik már talán nem is annyira csöppségek. A hajtós hétköznapok után szeretnénk most nekik valóban boldog és örömteli perceket okozni, sok türelemmel őszintén figyelmet szentelni, de mindezt okosan, egyszerűen és ha lehet, akkor persze környezetkímélően is.

Azokat a legegyszerűbb tippeket tekintjük most végig, melyekkel könnyedén meglepheted a gyermekeidet, kicsiket és a nagyobbakat is, amik kímélik a környezetet és még pénztakarékosak is. Lássuk hát!

1. A boldog gyerekpocakért!

Készítsünk vicces, kedves állatfigurákat, egyéb formákat zöldségekből, répából, olivabogyóból, uborkából és paradicsomból, krémekből, tejtermékből. Képzeletünknek ne szabjon semmi sem határt!Ha kislányod, vagy kisfiad szereti az állatokat, vagy akár a traktorokat, lovakat, bármit, készítsd el abból a formából a napi uzsonnát, vagy akár az ebédet is.

2. Közös sütés-főzés!

Nagyon jól ismerjük szeretteink kedvenc ételeit. Mi lenne, ha most nem csak elétennénk, hanem közösen készítenénk el. Sok gyerkőc szereti a pizzát, vagy az egyszerű piskótát. Nem kell túlbonyolítani a dolgot, menjünk el együtt megvenni az alapanyagokat, találjuk ki közösen a koncepciót, tegyünk be valami jó zenét, majd kössük fel a kötényt és indulhat is a közös sütés-főzés!

3. Irány a természet és piknikezzünk együtt!

Csomagoljunk össze az otthon talált legfinomabb falatokat, tegyünk be mellé innivalót és valamit a felnőtteknek is, majd irány egy közeli, kellemes park, ahol kényelmesen letelepedhettek és kipakolhattok a pokrócra. Az sem baj, ha van a közelben játszótér és vécélehetőség, de persze mehettek egyenesen az erdőbe, a fák közé, egy napsütéses tisztásra, ahol igazán nem zavarhat benneteket senki sem. Ne felejtsétek otthon a szükséges védelmet, napszemüveget, magas faktorszámú naptejet, és persze rovarűző szereket, ha mégis közelebb kerülnétek a természethez. És persze a játékok se maradjanak otthon, mind például a tollasütők, vagy a focilabda, akár a kedvenc pakli kártyátok, vagy egy izgalmas mesekönyv.

4. Húzzunk bakancsot!

Egy komoly túra hosszabb előkészületeket igényel, de ha mégis ez lenne a legjobb program számotokra és azt sem tudod, merre induljatok el, következzen pár hasznos tanács. Vedd elő a térképet, nézd meg a legközelebbi dombságot, vagy hegységet (nem lehet messze egyik sem!), keresd ki az ott található turistaútvonalat, gondold végig, mire van szükségetek, nektek és a gyerekeknek egy egész napos távolléthez és már kész is a terv. Írj egy listát kinek, mi elengedhetetlen, pontosan mire lesz feltétlenül szükségetek. Ha lehet, még az indulás előtti napon tankold meg az autót, csinálj egy gyors ellenőrzést rajta, és ha minden már technikai feltétel adott, másnap reggel indulhattok is. Ha vonattal, vagy busszal utaznátok, az talán még egyszerűbb. Az út is nagy kaland lesz, és ha ti magatok cipelitek majd a hátizsákot, biztosan nem lesznek benne felesleges dolgok.

5. Imádjuk a vizet!

A víznek minden fajtáját tudom ajánlani egy közös időtöltéshez. Lássunk pár példát: otthon kerti vízipisztoly-csata a felnőttekkel, medencés buli és pizzarendelés, egy közeli bányató meglátogatása biciklivel, közös horgászat a kanálisparton, egy pancsikolás a strandon, vagy épp egy csoportos csónakázás az ovis, vagy sulis haverokkal és családjaikkal.

+1 ráadás tipp:

Ha mindez nem bizonyulna elegendőnek, akkor itt egy rendhagyóbb foglalkozás. A lényeg, hogy zökkenjetek ki egy kicsit a hétköznapokból, mégpedig együtt. Kérdezd meg, mire vágyna legszívesebben a gyermeked? Ha az ötlete megvalósítható, vágjatok bele, ha nagyon elvont, akkor halasszátok el, majd hozakodj elő a Te ötleteddel. De legyél fair, olyan elfoglaltságot javasolj, ami neked is kívül esik a komfortzónádon, akkor látja majd igazán a gyermeked is, hogy valóban különleges ez a nap!

+ még 1 ráadás tipp:

Ha mégsem jutna eszedbe semmi más, ne légy rest, less körbe a környékeden, és nézd meg, hol vannak olyan gyerekrendezvények, amihez ti is csatlakozhattok!

Források: jatsszunk-egyutt.hu

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább