PROGRAMOK: Mutatjuk, mit nézhetsz, hallgathatsz, mire táncolhatsz a héten!

A hétvégi, főleg zenés programokat kínáló rovatom mától bővül. Ezután nem csak koncertek és partyk szerepelnek benne, hanem színdarabok, előadások, workshopok is. A térkép ugyancsak bővül, hiszen mostantól nagyobb távlatokban kalauzollak titeket, így szélesebb körben is megtalálhatjátok a számotokra releváns eseményeket!

Felhívjuk a figyelmet, hogy az általunk ajánlott eseményekre szóló belépőkről információkkal nem rendelkezünk. Az eseményekre mutató linkeken vagy a szervezők weboldalain adott esetben bővebb információt találnak.

Mivel a rovat szerdától szerdáig hivatott ismertetni az eseményeket, kezdjük is az első nappal:

Szerda (febr. 14.)


Vándorláss-est: Élet a világ másik felén, Új-Zéland 

VMK, Dunaszerdahely

Előadó: Dobsa Melinda

Vándor, aki útjaira belső indíttatásból indul el. Kivéve, mikor dolgozik. Akkor oda megy, ahova küldik. Az utazás a munkája, idegenvezető. Mikor Európa már túl kaotikus lett neki, elindult a világ másik felére, Új-Zélandra, s majdnem ott ragadt! A látnivalókról, az életről odaát, és sok minden másról is mesél nekünk ezen a szerdai están.

Az eseményről bővebb infó itt.


Lunetic koncert

Club Hron, Pozsony

Ki ne ismené a kilencvenes évek legszerelmetesebb zenéit gyártó cseh Backstreet Boys-t, akik több generációt felneveltek, majd felkészítettek az élet nagy dolgaira?!

Ők a Lunetic és ma este vagy húsz év szünet után újra visszatérnek a színpadra és a Club Hronban koncerteznek. Az eseményről mindent itt találsz.


Cigánski Diabli

Aegon aréna NTC, Pozsony

Ugyancsak egy Bálint-napi koncert, ezúttal Pozsonyban, az Aegon arénában. A grandiózus népszerűségnek örvendő Cigánski Diabli zenekar a tízéves fennállásuk legszebb dalait játssza el a szlovák szimfonikus zenekar kíséretében.

A koncert este 19:00-kor kezdődik, az eseményt pedig itt találod.


Alan Benzie Trio

Mozi, Somorja

Az angol és magyar zenészekből álló zenetrió ma este a somorjai Mozi klubban koncertezik.

Az Egyesült Királyság egyik legizgalmasabb zenésztehetsége, Alan Benzie már 17 évesen megnyerte a BBC Skóciai Fiatal Jazz-zenésze díjat. A most 27 éves zongorista azóta sorra gyűjti be a nívós kitüntetéseket, mint például a Berklee College of Music Billboard Award-ot. Mostani triója az elmúlt évek zenei munkájának a betetőzése. A zenekar többi két tagja Juhász Márton dobos és Andrew Robb bőgős. Az eseményt itt találod

///

Csütörtök (febr. 15.)


LUCIFER és az angyalok hangja

VMK, Dunaszerdahely

A Deja Vu klub polgári társulás ismerős lehet sok dunaszerdahelyi számára úgy a blues-, rock-, vagy jazz-zene stílusokban, mint a színház világában is.

A csütörtök este a Lucifer és az angyalok hangja c. darabot adják elő, melyet a Deja Vu csapat alapítója, Strieženec Alex rendezett. Az előadás este 19:00 kor kezdődik.


Filmezés Fuji Petivel

NFG Klub, Dunaszerdahely

A Tollas Rádió filmlexikonja, Fuji Peti csütörtök este egy Hong Kong-i akciófilmet vetít, a címe: Pofonok földje.

A havi egyszer megrendezendő, egyre nagyobb népszerűségnek örvendező vetítések célja közelebb hozni a közönséget a mozihoz, a filmekhez. A vetítés után nyitott diskurzus következik, ahol megbeszélhettek a filmes házigazdával mindent: a rendezéstől egészen a legapróbb jelenetekig.


Vasmacska Filmklub: Kojot

Jókai Színház, Révkomárom

Megérkezett a komáromi Vasmacska filmklubba a 2017-es év egyik legrejtettebb gyöngyszeme, Kostyál Márk filmje, Kojot címmel.

A film, mely tele van dühvel, erővel, épp olyan nyers és kegyetlen, mint az a világ, amelyet ábrázol. Politikus, társadalomkritikus és aktuális, de mégsem tűnik úgy, mintha a napi sajtót rágná a szánkba.

A vetítés után közönségtalálkozó a film alkotóival. Az eseményt itt találod.

///

Péntek (febr. 16.)


Irodalmi kávéház: Mácsai Pál és Huzella Péter

Óbudai Kulturális Központ, Budapest

Február 16-án, pénteken, este 19.00 órától. Verspincérek: Mácsai Pál és Huzella Péter.

A galéria ezen az esten kávéházzá alakul, ahol kellemes hangulatban, kávé és tea mellett, az asztalokon elhelyezett irodalmi étlapról lehet rendelni.

Az eseményről mindne infó itt.


Elektro Swing Night

KC Dunaj, Pozsony

A pozsonyi KC dunajban rendezik a legmenőbb electroswing bulikat. Most pénteken, a garantáltan telt házas eseményen DJ Schinowatz és DJ Caterpillar táncoltatja széjjel a közönséget.


Táncház a Méta együtessel

Mozi, Somorja

A somorjai Mozi klub szervezői invitálnak minden táncolni vágyó fiatalt következő táncházunkba. Zenél a Méta együttes, házigazda a Duna Folk Band! Az eseményt itt találod.


Aranymetszés lemezbemutató

NFG Klub, Dunaszerdahely

A Gálffy Hodosy Marianna és Gálffy József házaspár alkotta Aranymetszés zenekar verseket zenésít meg és ad elő. Péntek este a frissen megjelent lemezük kerül bemutatásra. a Koncert este nyolckor kezdődik.

Előzenekar: Tünde és Miro, vendégzenészek: Polák Miro, Szeiff Attila


TraveliNFG

NFG klub, Dunaszerdahely

Péntek este a koncert után újra utazós klubest az NFG klubban. A vendég Lovas Tibor, aki 2013 nyarán úgy gondolta, itt az ideje világot látni.

Az eltelt több, mint 4 év alatt 18 (!) országban élt, utazott. Úticél volt: Spanyolország, Anglia, az USA, Costa Rica, Panama, Nicaragua, Guatemala, Honduras, Salvador, Belize, Mexikó, Kolumbia, Marokkó, Portugália, Görögország, Thaiföld, Horvátország, Bosznia-Hercegovina.

Számtalan élményről, kalandról az utazás negatív és pozitív oldaláról hallhattok beszámolót.


Fonográf-koncert

Papp László Budapest Sportaréna

A legendás zenekar erre az egyetlen eseményre áll össze, nem tervez sem turnét, sem lemezt!

14 év kihagyás után február 16-án újra együtt a legendás Fonográf zenekar! Az eredeti tagokkal színpadra lépő csapat koncertje azért is különleges, mert a két éve visszavonult Szörényi Szabolcs is újra húrok közé csap.


GrooveTrain-koncert

Pub Zerda, Dunaszerdahely

Magazinunk februári számában elmondja a GrooveTrain zenekar, mit jelent számukra a funky zenei stílus. Ám péntek este a Pub Zerdában meg is mutatják, milyen az a groove, amely a funkyra leginkább jellemző.

Feldolgozásokat adnak elő olyan előadóktól, mint James Brown, Stevie Wonder, vagy Jamiroquai. Az eseményt itt találod.

///

Szombat (febr. 17.)


DJ Galagha

NFG Klub, Dunaszedahely

A szlovák elektronikus zenei szcéna atyjaként számon tartott otec, DJ Galagha látogat el hozzánk szombat este! Aki hallott már Rádio_FM-műsort, az tudja, ki ő, de a neve ismerős lehet a szlovák d’n’b-korszak formálódásából, ahol Galagha és Gabbana hódította a parketteket országszerte.

A melegítő szupport a Durvacrew DJ-ké.

Az eseményt itt találod.


HaddelHadd-koncert

Soul Hunter, Dunaszerdahely

A nagyudvarnoki HaddelHadd zenekar szombat este Dunaszerdahely rockklubjában, a Soul Hunter Music Clubban koncertezik.

Az esemény linkje itt.


GreenLand Indoor

Metro klub, Vágsellye

A dunaszerdahelyi csapat (The Grove) által működtetett nagy sikerű nyári drum and bass fesztivál, a Green Land Open Air most téli kiadással folytatódik.

A legendás vágysellyei Metro klubban 24 fellépő két színpadon szolgálja majd ki az ütős drum bulira vágyókat, köztük Nickbee, az ukrán drum and bass szcéna meghatározó alakja.

Az eseményről minden tudnivalót itt találsz.


Locomotiv Revival Band és Karácsony János koncertje

RÉV – A Magyar Kultúra Háza, Komárom

Az est fő vendége Karácsony János, a Generál együttes alapító-, később az LGT együttes tagja. Nevéhez olyan slágerek fűződnek, mint a Rajongás, az Engedj el , Az utolsó szerelmes dal, A dal a miénk , az Áldd meg a dalt, A síneken és az Ellenfél nélkül.

A Locomotiv Revival Band felállásban vegyes, mind zenei ízlésben, mind életkorban, (sőt, nemzetiségben is). Az LGT együttes legendás zenéit játsszák saját feldolgozásban.

Az eseményről bővebb infót itt találsz.

///

Vasárnap (febr. 18.)


SZER+ELEM+EZ?

VMK, Gúta

A HellóGúta polgári társulás szervezésében a Gútai Városi Művelődési Központba látogat Bandor Éva és Olasz István, a Komáromi Jókai Színház két színművésze, közös darabjukkal, Szer+elem+ez? címmel. Ha még nem láttad ezt a csodás színdarabot, itt az idő megnézni! Bővebb infót itt találsz.

///

Hétfő (febr. 19.)


Dollár Papa Gyermekei: A Tágra zárt szemek próbája

Trafó, Budapest

Ez egy színházi előadás. Nem ismer tabukat, éppen ezért nem is akarja ledönteni azokat. A színészek klasszikus módon játszanak. Nagyon jól kell dolgozniuk. A történetet négy szereplő alakítja, de nem biztos, hogy úgy, ahogy nekik tetszik. Vagy nem is szereplők, hanem csak emberek, akiket figyelhetünk? De akkor mi ez és kik ők? Egy színházi előadás. Színház a színházban?

A hétfőn induló próbaelőadásról több infót itt találsz.

///

Kedd (febr. 20.)


Emeli Sandé-koncert

O2 Arena, Prága

Kedd este először lép a cseh közönség előtt színpadra Emeli Sandé, a népszerű brit énekesnő.  A Brit Awards díjat magáénak tudó énekesnő fellépett a londoni olimpia nyitó- és záróeseményén, és ő nyitotta meg tavaly a vizes vb-t.

Emeli Sandé hangját lehet hallani egyébként David Guetta, Rudimental, Professor Green, Naughty Boy és Labrinth slágereiben is.


100% Scooter – 25 Years Wild & Wicked Tour

Gasometer, Bécs

És igen, akárhogy is számolom, tényleg huszonöt éve, hogy a Scooter Hyper Hyper slágere végighengerezte a zenevilágot, és HP YEAAAAH üvöltése átdefiniálta az elektronikus popzenét.

Kedd este a bécsi Gasometer klubban lép színpadra a (még mindig) háromtagú Scooter zenekar. Az eseményről minden infót itt lelsz.

///

Szerda (febr. 21.)


Ghost Poet

Flex, Bécs

A titokzatos név mögött egy londoni művész, a nigériai-dominikai származású Obaro Ejimiwe bújik meg, akinek elektronikus beütésű, experimentális dalai a hiphopból, a soulból, a dzsesszből, a triphopból és a manapság megkerülhetetlen dubstepből egyaránt merítenek.

Jövő szerdán az FM4 rádió szervezésében egy észbontó koncert várható a bécsi Flex klubban.

Kellemes hetet!


 

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább