12 olvasnivaló a márciusi Klikk Out-ból!

Hadd mutassuk be márciusi számunkat, amelyet rövidesen Önök is kézhez foghatnak.

Editorial

Ki #me (t) #too (d)?

„. . . ugye, az világos, hogy nem a szimpla flörtölés, szexuális tartalmú bókolás, urambocsá’ egy helytelenebb megjegyzés tekintendő visszaélésnek, hanem amikor valaki a pozíciójából adódóan gyakorol nyomást az illetőre, hatalmával támasztja alá fölényét.”

Szerző: Szilvási Tibor / Borítóterv: Gocoň László

Autó

A brutalitás esztétikuma

Kia Stinger 2.2 CRDi 4WD GT Line

„Az ember szinte várja, hogy egyszer csak, mint a filmben az autók, ez is robottá változik.”

Szerző és fotók: Ugróczky István

Interjú Almási Róberttel

Keressük a szépet,

mindenben meg lehet valahogyan találni…

„Én mindig a jót keresem. Nem szeretem azokat az alkotásokat, amelyek mondjuk háborúellenesek. Annyi drasztikus dolog van a világban, a tévé csak abból él, ami rossz, azt mutatja meg mindenkinek. Én optimista vagyok, szeretem a szépet. Ha minden harmonikus volna, az volna a legideálisabb.”

Szerző: Szilvási Tibor / Fotók: Ugróczky István

Interjú Durica Katarinával

Felvidék, szerelem, kaland, maffia

„A második könyvnél pedig már tudatos volt, hogy az otthoni, a csallóközi dolgokról is szeretnék írni, mint a szoci, a zöld határok, mi ment ’89 előtt, az asszimiláció és hasonló tárgyú kollektív hatások. . . ”

Szerző: Rásó Attila / Fotó: Farkas Éva

Ezthallgasdmegë

Zenei stílusok, ahogy eddig megismertük őket

Összefoglaló a rovatban eddig bemutatott tíz zenei stílusról, illetve a megkérdezettek véleményeiből.

Szerző: Kovács Ákos

Zene

Muzsikus lelkek…

„. . . sajnos, vagy épp szerencsére nem mindenkiből lehet rögtön „profi”, és van, aki még mindig a szamárlétrán igyekszik felkapaszkodni. Járásunkban is rengeteg amatőr zenész és zenekar tevékenykedik ma is. Van, aki pusztán csak a zene szeretetéért muzsikál, de olyan is akad, aki tényleges babérokra tör. Akárhogy is, a szamárlétra lépcsőfokait, a különféle koncerteket közönség nélkül nem érdemes tető alá hozni.”

Szerző: Mezei Máté / Fotó: Jojo Samek

Vendéglőlesen

József csárda

„Ahogy visszaolvastam lapunkban a József csárda pár évvel ezelőtti vendéglőlesét, konstatáltam, hogy teljes mértékben azonosulok az akkor leírtakkal. Egy nagyon kellemes hangulatú hely, ezt ugyanakkor még lehetne fokozni.”

Szerző: Mundi Józsi / Fotók: Ugróczky István

Interjú Cséfalvay Tiborral

A DAC-virtust az anyatejjel szívtuk magunkba

„Az én focitörténetem úgy kezdődött, hogy az édesapám 1946-ban leszerződött Dunaszerdahely akkori futballcsapatába. Emlékszem, akkoriban a focistákat és a hozzátartozóikat teherautóval hordták a mérkőzésre, és arra is, hogy az édesapámat mindenki „Kopasznak” hívta.”

Szerző: Poór Tibor / Fotók: Dobai Bálint

I Love ECO

Mű-vész

Ankétunk az I Love ECO Facebook-csoportjának tagjai körében arról, ki milyen műanyagot cserélt le a háztartásában valami újrahasznosíthatóra, környezetbarátra.

Összeállította: Szilvási Tibi / Fotó: Pixabay

Baba-mama

Könyvespolc

Ha március, akkor a könyv hónapja… Nem állítom, hogy ezek a tuti könyvek, amelyeket minden szülőnek vagy leendő szülőnek kötelezően el kell olvasnia, de számomra ezek bizonyultak eddig a leghasznosabbnak, legérdekesebbnek, így hát jó szívvel ajánlom mindenkinek.

Szerző: Štefkovič Patasi Ági / Fotók: Ugróczky Pityu

Spiritusz

Mentális zsákutcák a munka világában (1. rész)

Újonnan induló rovatomban olyan, a lelki egészséggel kapcsolatos témákat, helyzeteket szeretnék érinteni, amelyekkel mindannyian találkoztunk már. Ezeket a jelenségeket sokszor nem tudatosítjuk, holott hatással vannak a közérzetünkre, döntéseinkre – szeretném tehát őket „nagyító alá tenni“, hogy együtt merengjünk el rajtuk.

Szerző: Këri / Fotók: Pexels

Március lánya

Katona Mónika

Nőként szerinted mit könnyebb eljátszani egy színházban: pasit vagy prostit?

Egyértelmű. Pasit.

Kérdez: Szilvási Tibi / Fotók: Jojo Samek

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább