Szemezgetés a foci világából

Az elmúlt napokban szinte a világ minden részén szüneteltek a nemzeti bajnokságok, és mindenki a nemzeti tizenegyekre figyelt. Gőzerővel készülődnek az orosz világbajnokságra a résztvevő csapatok, és keresik a testhezálló „sparing partnert”, aki megfelelő ellenállást tanúsít felkészülésükhöz. 

Nézetem szerint, nem kell különösebben konzekvenciát levonnunk a lejátszott eredményekből, hiszen még minden szövetségi kapitány próbálkozik, keres, hogy kiket is vigyen magával a megmérettetésre.

Természetesen a nem vb-résztvevő csapatok számára is lehet tétje egy-egy mérkőzésének, mert jó lehetőséget ad a csapatépítésre, fiatalításra.

Szemezgessünk az elmúlt napok válogatott mérkőzéseiből kicsit.

Talán senki sem sértődik meg, ha a szlovákok thaiföldi szereplésével kezdem, hiszen a DAC soraiból 2, azaz két játékost, Pačindát és Šatkát is magával vitte Kozák szövetségi kapitány.

Kettejük közül Pači szereplése valami fergetegesre sikeredett, hiszen gólpassza után rúgott egy szenzációs gólt.

 

(pár szurkolóaggastyán a dunaszerdahelyi lelátóról tudni véli, hogy ezzel a góllal a tót is belopta magát a magyarul éneklő „B” középünkbe) Szóval, meglehet, Pači a szezon végén már nem a mi csapatunkat fogja erősíteni.

Pár eredmény:

Orosz–Francia 1:3 

Pogbáék laza hármast vágtak a vb-házigazdának, de kit érdekel, amikor Putyint újraválasztották.

Svájc–Panama 6:0

Ne csodálkozzunk, a magyaroknak is ötöt vágó helvétek kitömték a panamaiakat, hiszen Shaqiri combja vastagabb Nagy Ádám derekától.

Román–Svéd 1:0 

Az új fiatal (román!) szövetségi kapitány, Contra, elverte az olaszokat a vb-szerepléstől búcsúztató vikingeket, de Ibrahimovič nem volt még a csapattal. Sok svéd szurkoló reméli, hogy nem is lesz.

Német–Brazil 0:1 

Végre a braziloknak van egy olyan szövetségi kapitányuk, aki védekezni is megtanította a léha szambakirályokat. Nagyon egységesnek tűntek Coutinhoék, és bizony még Neymar sem hiányzott.

Angol–Olasz 1:1

Ismét bebizonyosodott, hogy az angol bajnokságba a külföldiek viszik a színvonalat a pályán, az idegenlégiós játékosok a kispadon az edzők. Mi lesz veled Anglia, így a brexit után még?! Habár a játékvezető olyan szigorú tizenegyest ítélt a digóknak, hogy maga Berlusconi is megmosolyogta.

Spanyol–Argentin 6:1 

Mivel Messi apai feladatait teljesíti, a kicsi fürdetése közben érte a hír a hatosról, ami még gombócból is sok Iscoéktól. Az asszony figyelmeztette is: Leo, ne menj arra a vb-re, mert megint te leszel a hibás, nem juttok tovább a csoportból sem.

A magyar–kazah és a magyar–skót eredménye közlését mellőzzük a pár nap múlva esedékes parlamenti választások miatt, nehogy megostromolják az MLSZ épületét a honosított ukrán nyugdíjas választók.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább