Női vonalak

„Nem bánom, hogy a férfiak világában kell élnem, addig, amíg nő lehetek benne” – visszhangzanak több évtized távlatából Marilyn Monroe szavai. Drága hölgyeim, tisztában vagyunk vele, hogy nőnek lenni csodálatos, de olykor érzelmi zsákutcákba kerülünk, és jól jön némi használati utasítás az élethez. Hogy miként ragadjuk meg légies nőiességünk zamatát, hallgassuk meg néhány ízig-vérig nő tanácsát.

Madonna

„Vannak ötleteim, van ambícióm és pontosan tudom, mit akarok. Ha ettől ribanc vagyok, hát legyen.” 

 

Mi mást is tanulhatnánk Madonnától, ha nem azt, hogy ne foglalkozz azzal, mások mit gondolnak rólad, legyél határozott és nagyratörő a céljaid kitűzésekor. Sose elégedj meg a félig jóval, ettől többet érdemelsz!

Carrie Bradshaw

„Egy kapcsolat olyan, mint az öltözék, ha nincs meg az összhang, kész katasztrófa.” 

 

A Szex és New York szinglijei sok mindent megtanítottak nekünk a férfiakról. Attól, hogy a legdivatosabb ruhákba bújtatjuk testünk, még lehetünk közönségesek, attól, hogy kiegészítőnek a város legszexibb macsóját viseljük az oldalunkon, nincs garancia a boldogan éltek, míg meg nem haltak tündérmesére. Vannak dolgok, amiken nem segít sem a kémia, sem a kedvenc ruhaboltodban lenullázott bankkártya.

„A túl jóképű pasik soha nem jók az ágyban, mert soha nem kellett nekik.” 

 

Kinek nem volt dolga legalább egy olyan pasival, aki már túl tökéletes volt ahhoz, hogy igaz legyen? Egy aprócska bökkenővel…

Coco Chanel

„Ne pocsékold arra az időd, hogy egy falon dörömbölsz, azt remélve, hogy ajtóvá változik.” 

 

Ne várd a repülőtéren a hajód, mert sose fog megérkezni. Az életben az egyik legnehezebb dolog továbblépni, és egy új fejezethez lapozni, de vannak dolgok, amikről bármennyire is szeretnénk, hogy működjenek, nem fognak. Ne vesztegesd az időd olyan szerelmekre, amelyek sosem teljesednek ki igazán.

„A legszebb szín a világon az, amelyik jól mutat rajtad.” 

 

– viseld büszkén szépségedet, a mérce sosem más, hanem te magad légy. Ha tükörbe nézel, mindig az az elbűvölő nő nézzen vissza rád, aki tisztában van nőisége erejével.

„Nincs idő unalmas egyhangúságra. Csak a munkára és a szerelemre van idő, semmi másra.” 

 

– élvezz minden pillanatot, örömmel végezd a munkád, és olyan intenzíven éld meg a szerelmet, mintha sose jönne el a holnap.

„Ahhoz, hogy pótolhatatlan legyél, másnak kell lenned.”

 

légy az a nő, akit nem lehet megszelídíteni és sosem lehet elfelejteni.

„Nem értem, hogy egy nő hogyan hagyhatja el a házat anélkül, hogy egy kicsit rendbe szedné magát – még akkor is, ha csak illendőségből. Hiszen sosem tudhatja, hogy nem aznap randevúzik-e a végzetével. És ha már a sors úgy akarja, akkor jobb, ha csinosan néz szembe a végzettel.” 

 

– ha az a végzet szembejön az utcán, igéző szempillák alól nézz a szemébe. Esélye se legyen védekezni…

„Nem tetszett az életem, hát alkottam egy újat.”

 

A változás az élet körforgásának természetes velejárója, minden pillanat alkalmas arra, hogy magad mögött hagyd mindazt, ami boldogtalanná tesz. A megújult éned sokkal többre képes, mint gondolnád.

Audrey Hepburn

„Amikor gondozod a kertedet, hiszel a holnapban.” 

 

– olyan dolgokat csinálj szívből, amikért holnap is érdemes felkelni.

Az írás megjelent a Klikkout 2018/5. számában.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább