Plasztikcicák és műtőpillangók

KLIKK-ARCHÍVUM

Emlékeztek még a Való Világ 4-re? Személy szerint behaltam rajta, mikor Plasztikcicák számára szerveztek beszavazó show-t. Ezek szerint ez már egy külön életstílus, amit minden lében kanál celebjeink hoztak divatba.

A cikk megjelent a Klikk Out 2013/06. számában.

Előfordulhat, hogy a cikk némely részei már nem aktuálisak, az eredeti hangulatának és üzenetének megőrzése céljából viszont nem módosítottunk rajta.

Sajnos, mint oly sok másban, az ember a szépség terén is túlzásba esett. A műtétekkel való élés inkább visszaéléssé vált, az operáció némely hölgyeknek sportot, a megélhetési orvosnak sportkocsit jelent.

Ha a plasztikai sebészetet körül szeretném határolni, olyan orvosi beavatkozásként írnám le, amely célja a testi deformitások korrigálása. Hatalmas szerepe van olyan esetekben, mikor születési rendellenességek, balesetek vagy túl gyors testsúlyingadozások kellemetlen külső jeleit kell eltüntetni.

Rengeteg műsor épül az extrém átalakítások koncepciójára, mikor a szakemberek pár nap leforgása alatt a rút kiskacsából gyönyörű hattyút varázsolnak. De valóban összhangba lehet hozni a lelki változásokat a külső gyors átalakulásával?

 

A nők természetüktől fogva vágynak a szépségre és a környezet pozitív visszajelzéseire. 10-ből 9 nő biztosan tud mondani olyan testi adottságot, amivel nem elégedett. Az életet egy kirakós játékhoz hasonlóan szemléljük: mindig azokra a dolgokra összpontosítunk, amik hiányoznak.

A reklámplakátok lányai befolyásolják a mai nők önértékelését és igényeit az esztétikus külsőt illetően. Ezért ma már nem meglepő, ha valaki kés alá fekszik pusztán azért, mert nagyobb kebleket vagy kisebb orrot szeretne.

Kapcsolódó tartalom

Szakítás

Szívszerelmek

Feltörekvő, sőt milliós iparág lett a szépészeti beavatkozások biznisze. Amit a természet nem adott meg, be lehet tölteni, amiből meg túl sok jutott, eltüntethető.

Orvosa válogatja

Egy műtét szükségessége a szakember hozzáállásán és a páciens érettségén múlik. A felelősségteljes orvos információkkal látja el a beteget azzal kapcsolatban, hogy mi történik az operáció során, az milyen költségekkel és korlátozásokkal jár (munkaképtelenség, felépülés ideje) és felhívja a figyelmet az esetleges komplikációkra is. Mint minden műtét, a plasztikai beavatkozás is fájdalommal és bizonyos kockázatokkal jár, ezért alaposan meg kell fontolni indítékát.

Szem előtt kell tartani azt is, hogy a műtét eredménye szavatossági idővel bír. A szilikonból készült mellpárnák körül például kötőszövetes tok képződik – ha ez túl vastaggá válik, az orvos kötelezheti páciensét az implantátumok eltávolítására. A botox és hialuronsavas feltöltés pedig idővel felszívódik, ezért szükség lehet a kezelések megismétlésére.

Műtét előtt

Ha nem tudunk segíteni valamely nem tetsző testi adottságon, valóban megkeseríti életünket, és forrásaink is vannak a megvalósításra, szóba jöhet az operáció. A szakorvos számítógéppel tudja felvázolni a várt eredményt. Ne feledjük, a konzultációk során még mindig megvan a lehetőségünk visszalépni! A lényeg, hogy megfontolt és kiérlelt döntés szülessen.

Ugyanakkor nem árt feltenni magunknak néhány fontos kérdést:

Hogyan látom magamat a tükörben?

Miért akarom a műtétet?

Biztos, hogy egy testrész zavar abban, hogy jól érezzem magam a bőrömben?

Kinek akarok tetszeni?

Mi fog változni, ha bevállalom a tortúrát?

Élő babák

A tökéletességre való törekvés néha hihetetlen méreteket ölt. Példaként említhetnénk a japán lolita-lányokat, akiknek külsejét a porcelánbabák motiválták. A fürtös frizurákhoz habos ruhácska, harisnya és apró esernyő illik, igazi babás külsőt kölcsönözve viselőjének.

Az ukrán Valeria Lukyanova története azonban mindenkit felülmúl. A csinos odesszai modell olyan sok alkalommal vetette alá magát különböző plasztikai beavatkozásoknak, amíg a külseje egy élő Barbie-babához lett hasonlatos. A lány külsejéről megoszlik a közvélemény, egyesek tökéletes szépségként, mások elrettentő példaként tartják számon. Egy biztos: a milliós operációk hatalmas sikert és ismertséget hoztak a lánynak… Vajon megérte?

Amikor nem sikerül…

Hang Mioku az a plasztikai műtét-függő koreai énekesnő, aki gyönyörű arcot szeretett volna magának. Mivel természettől fogva nem adatott meg neki a kerek orca, a nő rengeteg feltöltésen esett át. Mikor az orvosok már nem vállalták a további beavatkozásokat, Japánba költözött.

Kezelőorvosa injekciókkal látta el, amikkel otthon is fel tudta tölteni még mindig tökéletlen arcát. Majd mikor elfogyott a pénze az újabb töltésre, közönséges sütőzsírt fecskendezett a bőre alá. Ettől annyira deformálódott és felpuffadt az arca, hogy a saját szülei sem ismertek rá. A helyreállításra rajongói gyűjtést szerveztek, ám a korrekciós műtétek sora a mai napig nem ért véget.

Összegzésként

A plasztikai műtétek segítséget jelenthetnek súlyos deformitások eltüntetésében, de hobbiként űzni nem érdemes. A természetes szépség időtlen ideál, a szoborszerű tökéletesség azonban nem örökös. Az öntudatos nő vállalja hiányosságait és nem akar negyvenéves korában húsznak látszani.

Ugyanakkor kifejezetten ciki, ha egy arc vagy test láttán ez az első reakciónk: Ez tutira meg van csinálva!

 

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább