Dunaszerdahelyi srác Las Vegasban csinál zenét (Interjú)

A dunaszerdahelyi Kardos István, alias Gystore mint DJ és mint szervező szorgoskodik már egy ideje a környéken. A drum and bass műfaj mára már erősen kötődik a nevéhez, mint ahogy az NFG-s ConnAction partyk, vagy a múlt héten megrendezett Greenland Open Air fesztivál is. Ezenkívül van egy bandája is, a The Grove, és mostanra lerakta a produceri munkája alappilléreit is: elkészült az első kislemeze. A lemez elég jól sikerült, érdekessége viszont az, hogy Las Vegasban készült. 

Egy időre eltűntél és veled együtt a drum and bass is elhallgatott a városban. Merre jártál?

Barátnőmmel tavaly októberben eldöntöttük, hogy kicsit megkóstoljuk Amerikát. Igaz, már voltunk kint, de akkor a kint töltött időt kevésnek találtuk. Még tavaly decemberben lefoglaltuk a repjegyet és februárban útnak is indultunk. Las Vegasba tértünk vissza, és négy hónapig éltünk kint.

Úgy tudom, nemcsak pihentél és kanyonokat másztál, a zeneszerkesztésre is szántál időt. Elkészült az első drum and bass műfajú kislemezed, amely a napokban jelent meg.

Így van. Nagyon örülök ennek a minialbumnak, mivel ez az első saját lemezem. Bár mini album, mivel csak 2 szám van rajta. Eredetileg 3 számmal indult, de az utolsó pillanatban úgy döntöttem, hogy csak kettőt publikálok majd. A címe LV-EP, mert Las Vegasban születtek meg a zenék, de már jóval előtte megálmodtam, hogy ez lesz a címe. A célom az volt, hogy kreáljak valami újat, valami sajátot. Úgy érzem, kiadtam azt, ami bennem volt. A DJ-zés mellett fontosnak éreztem, hogy legyen saját anyagom, amit mások is játszhatnak majd, illetve ha megismerik a zenéd, nagyobb eséllyel léphetsz fel külföldön.

Ha egy helyi előadó elkészít egy ilyen lemezt, mekkora esélyei vannak arra, hogy az szerte a világban is hallható lesz?

Ez nehéz ügy, nagyon túlzsúfolt az internet, ezért nagyon nehéz kitűnni. A lemezt igyekszem minél több fülhöz eljuttatni a megjelenés napjától. Fent van a Soundcloudomon, jövő héttől elérhető lesz a Bandcampen is. Egy szlovákiai d’n’b kultúrával foglalkozó portál (DNB DATABÁZA) már lefoglalta a zenéket saját Youtube csatornájára, aminek nagyon örülök. Fel fognak kerülni a nemsokára készülő Spotify csatornámra is. Bízom benne, hogy minél többen meghallgatják majd.

Hol láthatunk és hallhatunk téged a közeljövőben?

Amerikában picit féltem, hogy ha hazatérek, nem lesz már annyi fellépésem mint régebben, de kellemes meglepetésként ért az a jó pár felkérés. Igazából ez a klubszezonban sűrű, nyáron lazábbak a hétvégék. A legközelebb augusztus 9-én, Budapesten, a Colours of DNB nevű rádióban, illetve 15-én ugyancsak Pesten, a Tilos Rádióban zenélek majd. Augusztus 19-én az esztergomi Kaleidoszkóp Házban, a Cats In Da Cave party vár, majd 24-én jó barátommal, Soldierrel Csehország felé vesszük az irányt és ezzel zárjuk a nyarat.

Az új klubszezonnal folytatódnak a ConnAction bulik is?

Az új klubszezon még sok meglepetést tartogat. Egy biztos, ConnAction már nem lesz… Azt lezártuk, de folytatjuk a drum and bass-t Dunaszerdahelyen. Hogy milyen formában és milyen név alatt, az még a jövő titka.

Gystore LV-EP című kislemezét itt meghallgathatod:

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább