Klikk Out Vikkendhouse: Dope-juk fel a partyt!

Biztosan emlékeztek a kilencvenes évek nagy magyar rapjeire. Szinte minden dalban volt pár sornyi groovy és funky rím ugyanabban a stílusban. Ez mára már annyira nem jellemző a magyar popzenére, viszont vannak olyan rapperek, akik továbbvitték a kilencvenes évek funky rap hangzását. Dunaszerdahelyen Dope, alias Katona Nikolas egyértelműen az a figura, aki nemcsak jókedvre derít szövegeivel, de meg is táncoltat. A mai Vikkendhouse szóljon róla és a nyolc kedvenc zenéjéről.

Fotó: Ugróczky István, Bertók Karmen

Katona Nikolas vagyok, művésznevem Dope, 27 éves, Dunaszerdahelyen születtem. Barber vagyok, szeretem a szakmámat és jelenleg a dunaszerdahelyi Max bevásárlóközpontban dolgozom, a fodrászatban.

Egy rendkívüli muzikalitást látok benned, egyedi rapek, vagány táncok a videoklipekben. Te hogy jellemeznéd a kapcsolatod a zenével?

Az évek alatt a zene nagyon fontos része lett az életemnek. Úgy érzem, ha az emberben benne van a groove, az így is, úgy is előjön az élete során. Gyerekkorom óta ez annyit erősödött, hogy rájöttem, én nem csak hallgatni szeretném, de művelni is. A zenét csak az tudja igazán csinálni, aki azt teljes átéléssel teszi. Ilyen vagyok én.

Emlékszel, mi volt az első bumm, ami utat nyitott a zenefanatizmus felé?

Emlékszem, kábé nyolc éves lehettem, amikor meghallottam a Fekete Vonat – Utolsó Menet című dalát. Valami fura érzés hatalmasodott el rajtam, szó szerint kirázott a hideg. Az volt az a rész, amikor igazán beleszerettem a rapbe.

Onnantól kezdve jöttek más zenei irányzatok is, vagy maradtál azon a vonalon?

A hiphopon kívül leginkább a pop, funky és az r’n’b az enyém. Úgy érzem, hogy ezek a stílusok számomra a legjobbak, és mindig megmaradnak kedvencnek.

Téged rapperként ismertelek meg Dreekóék videóiból. Azóta láttalak jó pár más klipben is, ez a csajozós funky rap nagyon a tiéd. Minek hatására ragadtál anno mikrofont?

A legelső pillanat, amikor mikrofont fogtam, úgy tizenegy éve történt. Mindig is szerettem volna magam kipróbálni, de ami elindított, az Dopeman – A strici visszatér című dala volt. Hallhatjátok a mixben is. Aztán jöttek a külföldi kedvencek, mint Dr. Dre és Notorious B.I.G.

Ha belebújhatnál egy általad elismert előadó bőrébe, hogy eljátszd az életét bemutató filmet, ki lenne az?

Notorious B.I.G., mert benne látom azt a vadságot, őszinteséget, amit kiírt és kirappelt magából, és az életútján is lekövethető, honnan indult és mivé lett.

Csiri és Dope a „Viszem az ajándékot nocsik” c. klip forgatásán Fluor Tomival

Mi volt eddigi életed legnagyobb zenei élménye?

Kb. kilenc éve történt. Nagymegyeren a kultúrházban léptünk fel egy majdnem teltházas bulin. A koncert, amit adtunk hatalmasra sikerült, itt jött az érzés, hogy ezt folytatni kell.

Ilyenkor, karantén idején miket hallgatsz?

Nagyon sok rapet, magyart és angolt, funkyt, Michael Jackson-klipeket. Ilyenkor jó visszanézni az eddig kiadott dalainkat. ????

A MIX:


TRACKLIST:


1. Fekete Vonat – Vissza a feladónak
2. Dopeman – A strici visszatér
3. Tyson – Mondatok
4. Essemm – 12 méter
5. The Notorious B.I.G. – Juicy
6. SZA – The Weekend (Feat. Calvin Harris)
7. Michael Jackson – P.Y.T. (Pretty Young Thing)
8. Topic, A7S – Breaking Me
Az eddigi epizódokat az alábbi címen találod!

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább