ANKÉT: Mit jelent számodra a Valentin-nap? – Akik válaszolnak: Hodossy Katalin, Végh Csilla és Magyar Szimona

Február a szerelmesek hónapja. Hamarosan elérkezik a hónap 14. napja is, vagyis Valentin-nap. E heti ankétunkban arról kérdezősködtünk, vajon kinek mit jelent ez a nap? Végh Csilla, Hodossy Katalin és Magyar Szimona árulta el nekünk, ők hogyan élik meg a Bálint-napot.

Mit jelent a számodra ez a nap? Ünnep vagy ugyanolyan nap mint a többi?

Hodossy Katalin, táplálkozási tanácsadó, a növényi étrend szakértője

Tini voltam, amikor elkezdődött nálunk a valentinozás. Akkoriban mindenkinek, aki fontos a számomra, adtam valami apróságot, és én is kaptam tőlük. Nem feltétlenül a szerelemről szólt e nap, inkább a szeretetteljes kapcsolatok ünnepléséről. Szeretem az ünnepeket, és fontosnak tartom őket.

Úgy gondolom, összetartó erejük van. Február 14-én egy kicsit mindannyian huncutabbak vagyunk otthon. Én általában már korán reggel elrejtek egy kis csokit vagy más apróságot a többiek cuccai között. Így aztán az egész napnak különleges hangulata lesz. És persze én is hagyom magam meglepni.

Idén ugye nem tudunk elmenni vacsorázni a férjemmel, de nem félek attól, hogy finom étel nélkül maradnánk. A szakmámból kifolyólag rengeteget főzök, és valami szívmelengető fogást készítek majd erre a napra. Az biztos, hogy lesz benne csoki, hiszen az serkenti a boldogsághormonok termelését.


Végh Csilla , vendáglátó-ipari munkaerő

Számomra ez egy jelképes ünnep, nyilván nem akkora volumenű, mint például a karácsony és társai, de ennek ellenére szerintem erre is érdemes figyelmet fordítani a szerelmeseknek.

Én mindig igyekszem valami apró különlegességgel meglepni a párom, ami nem konkrét tárgyakat foglal magába, hanem inkább eszmei értékkel bír. Este pedig egy pohár bor és saját készítésű sütivel szoktuk megkoronázni a napot.


Magyar Szimona, fényképész

A Valentin-nap nem jelent különösebb ünnepnapot számomra, hisz az év minden napján lehetőségünk van szeretni egymást. Úgy gondolom, nem egyetlen napon kellene kimutatnunk, hogy mit érzünk a másik iránt.

Én minden egyes nap hálát adok a szerelmemért és a családomért. És ezt igyekszem nekik is nap mint nap kimutatni. A Valentin-nap egy Amerikából ellesett ünnep, ami körül, véleményem szerint legalábbis, néha már túl nagy felhajtást csinálunk.

Ennek ellenére egy kis meglepetést azért mi is mindig készítünk egymásnak a férjemmel, vagy elmegyünk kettesben vacsorázni, de igazából ez a hétköznapokon is így van. Gyakran meglepjük egymást valami kis aprósággal, vagy épp a másik kedvenc csokijával.

 

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább