Lagymatag a tagbaszakadt akarat

(Szered–DAC, kicsit másképp)

FOTÓ: SZABÓ PÉTER PÁL

Tetszenek látni, lehet káromkodni szép magyar szavakkal is, a cím egyébként azt jelenti: ***** gyenge! Kikaptunk a Nagymihálytól, majd a Szeredtől is, mégis kit szeretnénk majd legyőzni? Irgalmatlan a felismerés, mennyire elkényeztettek minket az évek során és mi mindennek hogy bedőltünk. Nem, ne jöjjön senki a coviddal, meg hogy nem volt bevétele a klubnak, egyik csapatnak sem volt. Tessék itt van ez a Szered, ötödik esztendeje nincs saját stadionja, csak kifogásai meg kivételei. Ötödik éve játszanak a negyedik albérletünkben, ha nem dobnak össze gyorsan legalább egy „buszmegálló” stílusú küzdőteret, jövőre elvileg mehetnek a levesbe.

Én még emlékszem olyanra, hogy fél év türelmi időt kaptunk a villanyvilágításra, és bezárták az öreg stadiont, mert nem volt kamerarendszerünk. Aztán lett, és lett új Arénánk is, megköszöntük már vagy százszor, sőt ezerszer is. Voltunk az ország legjobb szurkolótábora, és a Határtalan Szenvedély ide csalta az egész Kárpát-medencét… Elkalandoztam, minek foglalkozok már ezekkel a dolgokkal, mibe szeretnék még mindig kapaszkodni? Legyőzött minket az eddig nulla pontos „Horalkys banda”, egy olyan meccsen, ami után elgondolkodhatunk, mennyi más értelmesebb dolgot csinálhattunk volna a 90 perc alatt!?

3-5-2, könyörgöm, felejtsük el ezt a kombinációt, ezzel a felállással csupán védekezni lehet…

Egy megjegyzést még így margóra: ki látott már olyat, hogy a televízió a „hazai” csapat bemutatásával kezdi a mérkőzést és nem a vendégekével? Úgy alakult, hogy a Dajto nevezetű kereskedelmi csatorna online verzióját részesítettem előnyben a Voyo-val szemben. Nos, ötször végignézhettem a reklámblokkban, milyen finom a Kinder tejcsoki, a negyedik után meg is nyaltam a telefonom kijelzőjét. A szerediek meg nekünk estek, mint éhező gyerek a szalámivégnek.

Andris, mi ez a rengeteg duma?

Kielemezték, hogy miért nem örültél a liptószentmiklósiak elleni gólodnak (amit egyébként az elhunyt Karaffa János atyának ajánlottál, ezt köszönöm Neked). De mégis ilyen játékról, amit Nagyszombatban is produkáltatok, milyen véleménnyel legyen a szurkoló? Rossit is idézték páran, hogy mennyire nem használ a csapatnak, ha a néző fütyül a meccs alatt. Inkább tartogassa a lefújás utánra a nemtetszését. Teringettét, a minap szolgálatban „fütyült ki” a felettesem, szerettem volna megkérni, hogy nem várhatna-e vele fajrontig? Hahó emberek, tessék felébredni, a kritika nem egyenlő a hálátlansággal!

Divko majd ha kapásból piros lapot faszolsz ki a sporitól, mert frusztráltan hátulról letalpalod az ellenfeled, hát ne csodálkozz!

Egy mindkét oldalról nagyon felejtős első félidő után talán Rymarenko becserélését tudnám kiemelni, aztán jött a gól… Plusz jött Balić törlesztése, ami szintén piros kártya szagú jelenet volt. Cserénél pedig Andrija dühöng az edzőre, mi van fiúk, elgurult a pirula? 140 nézőt jegyzett a Szered, amiből jó páran szerdahelyi szurkolók voltak. Ti hány ezer sárga-kék fanatikus érzéseivel játszanátok? Itt van ez a Veselovský gyerek, három éve tartogatjuk, mint a befőttet a polcon. Elküldjük és visszahívjuk, de ő három év alatt nem tudta beverekedni magát a kezdőbe. Mutassanak kérem egy csallóközi fiatalt, akinek három év esélyt szánt a vezetőség!?

Nem érdemeltük meg a győzelmet, mert nem voltunk elég kreatívak… Szomorú vagyok, mert néhány játékos nem nyújtotta a tőle elvárt teljesítményt. Tudjuk, hogy állunk. A játékosoknak is tudniuk kell, hogy minden meccsen keményen meg kell küzdeni a pontokért. Nem gondolhatja senki, hogy azokat csak úgy megkapjuk, csak mert megérdemeljük.

– na ezek legalább őszinte szavak voltak Anti, ugyanis egyetlen kapura tartó lövésünk volt a 90 perc alatt! Ez édeskevés… Kedves vezetőség, amikor a sikeres fejlődési szakaszt lezártuk egy új logóval, akkor mit is zártunk le tulajdonképpen? A szakaszt vagy a fejlődést? Csak mert ez az idény így három forduló után semmi jóval nem kecsegtet bennünket. Itt már az esetleges antigénteszt sem segítene több nézőt csalni a lelátóra. A szerdahelyi szurkolónak épp’ tele van mindennel is a hócipője, erre a lélektelen játékra senki sem lesz kíváncsi. Arra pedig, hogy hálátlannak, vagy divatdrukkernek titulálják bármelyik oldalról pláne nem! Hol a csapatunk? Kik futkároznak DAC mezben?

SZERED–DAC 1904 1:0 (0:0)

DAC: Jedlička – Kružliak, Beskorovainyi, Brunetti – Vera (58. Moumou), Balić (84. Veselovský), Njie (58. Rymarenko), Schäfer, Ciganiks – Divković (84. Sharani), Taiwo (71. Nicolaescu).

(Roberto)

KAPCSOLÓDÓ:
A SzerdaHelyzet nyilatkozik a Szered–DAC (1:0) mérkőzésről 
Álljunk meg egy-két pillanatra – Fotók és videók a Szered–DAC meccsről
SzerdaHelyzet – Szégyen 

 

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább