A SzerdaHelyzet nyilatkozik a Nagyszombat–DAC (1:0) mérkőzésről

NYITÓKÉP: FEKETE NÁNDOR 
POÓR TIBOR: A meccs arculata adott volt – Martin Škrtel búcsúja, s bár a meccs minősége nem nagyon, de ez a momentum a Fortuna Liga aktuális évadának egyik legemlékezetesebb pillanata lesz. Az egész szezon alatti „saplinkodás” mellett Škrtel búcsúja tényleg megható volt, és nagyon jól kivitelezett. Nagyszombat ide, Nagyszombat oda, ez egy karrier elismeréséről, ez a fociról szólt. Škrtel mellesleg a mi szektorunktól is tapssal búcsúzott, és ahogy láttam, a mi szektorunk viszonozta is ezt. Respekt a szurkolóiknak is, nem csupán azért, hogy ez az alig 90 hűséges DAC-szurkoló odautazott, hanem a Škrtel felé irányuló sportszerű tiszteletadás miatt is.
Na, de a meccshez: a mérkőzés színvonala nem volt nagy, csak rövid szekvenciók. Mi nagyon védekeztünk és spóroltuk magunkat, de nem tudtunk maradandót alkotni, mint ahogy az ellenfél sem sokáig, persze emellett Veszelinov már az első félidőben remekül védett. Amúgy kíváncsi voltam, ki fog védeni, de egy biztos, főleg fejben nagyon jól összerakták Danit a kapusedzők a nap meccsére. Szóval, az esetleges pont a második félidőben elszállt nagyon messzire, már csak a látvány kontrasztos volt – a dinamikus Iván Alex versus a nem túl laza mi focistánk. Megértem, hogy van egy három meccses széria, ahol két meccsen nem lehet 0-0-ra játszani, de miért kell könyörögni néhány játékosnak, hogy legalább alapgázon mozogjon? Szinte az egész csapatunk állt és figyelte, ahogy a ma remekül teljesítő Veszelinov kapartat a fűben a labdáért tizenhat méterre a kapujától. Nagyon kíváncsian várom a keddi meccset. Hajrá, DAC!

SZIGETI ATTILA: Sajnos a Fortuna Ligában, hogy 8 ezer ember látogasson ki a stadionokba, mindig kell egy esemény. Ez az esemény ma Martin Škrtel búcsúmeccse volt, amihez a DAC megfelelő partnernek bizonyult. Személy szerint hálát adok a teremtőnek, hogy ilyen szoros eredmény született, mert rosszabbra számítottam. Kíváncsian várom, hogyan tudnak a játékosaink felkészülni a sorra kerülő fontos meccsre.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább