HANGFAL: Egy unalmas lemezen az eddigi legjobb dalukkal

Három album, melynek egyes darabjaival valószínűleg már találkoztál a rádiókban, és most itt az alkalom, hogy elmondjam róluk a tutit.

  Imagine Dragons – Evolve  

Nincs az a lény az univerzumban, aki mellett elment volna az Imagine Dragons első egynéhány pusztító slágere, pl. a Radioactive vagy a Demons.

Annyit tolták a zenei csatornák és rádiók, hogy egyszerre megölt és újraélesztett, de egye fene, egy ideje nem volt olyan stadionrock-zenekar, amely ennyire jól működő és könnyen felismerhető, együtt éneklős darabokat hozott volna össze a popzenében.

Jelen: Thunder, Believer, Rise Up, Whatever It Takes, I Don’t Know Why.

Múlt: Radioactive, Demons, On Top Of The World, It’s Time, I Bet My Life, Shots.

A Night Visions (2012) c. bemutatkozó lemezük után aztán jött annak árnyéka, a Smoke + Mirrors, de tulajdonképpen azzal is tovább betonozták státuszukat, ha kell, ha nem.

Idén végül kijöttek egy meglehetősen unalmas lemezzel, és az eddigi talán (két) legjobb dalukkal, a Thunderrel (és esetleg a Believerrel).

Az arcuk meg már akkorára nőtt, hogy nem látszik a teteje.


 

  Lana Del Rey – Lust For Life  

Amit elsőre észrevehetünk Lana Del Rey újabb albumán, az az, hogy ugyan maradt a melankolikus hangulat, szomorkás témák, a hangjából eltűnt, vagy legalábbis lejjebb tekerték a keserűséget.

Figyi, mosolyog a borítón is, ilyen meg aztán még nem volt – a Born To Die-on és az Ultraviolence-en is távolságtartóan, ridegen mered a hallgatóra.

Jelen: Lust For Life, Love, 13 Beaches, Summer Bummer, When The World Was In War We Kept Dancing.

Múlt: Video Games, Born To Die, Summertime Sadness, Blue Jeans, National Anthem, Ride, High By The Beach.

A Lust For Life egy pozitívabb hangvételű lemez lett, és akad rajta néhány hátborzongatóan gyönyörű dal. Például a The Weeknddel készített címadó, vagy épp a John és Yoko fiával, Sean Ono Lennonnal rögzített Tomorrow Never Came.

És fellelhetünk néhány olyat is, ami nem kimondottan rá vall, mint például a When The World Was In War We Kept Dancing, vagy az, hogy két szerzeményben is közreműködik A$AP Rocky.


 

  Dizzee Rascal – Raskit  

A brit grime egyik legjelentősebb alakja az új évezred első évtizedének végén egy sustyákis suttyóvá, egy EDM-szörnyeteggé, Armand Van Helden és Calvin Harris izzadságszagú éneklő rapperévé vált a mainstream vizeken, aztán a négy évvel ezelőtt megjelent The Fifth c. lemezével megjárta tulajdonképpen a mélypontot, és elérte, hogy ne menjen eseményszámba, ha megjelenik egy új albuma.

Aztán jött a Raskit.

Jelen: Wot U Gonna Do?, Space, The Other Side, Dummy (16 For The Juice), Sick A Dis.

Múlt: Dream, I Luv U, Just A Rascal, Sirens, Jezebel, Stand Up Tall, Stop Dat, Pussyole.

Az elmúlt években letisztította magáról a szirupot és az abba beleragadt konfettit, és visszaköltözött a gyökerekhez.

Talán köszönhető ez a grime újabb virágzásának Skepta és Stormzy közreműködésével, de a lényeg, hogy Dizzie Rascal újra az a srác lett a „sarokból”, aki az első albumáról is teleordibálta az utcát.

Kalapemelés!

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább