ÚJ (Szigi-szemmel): A főnök

Életünk folyamán sokunk találkozott már vezető beosztású emberekkel, akiket kiválasztottak, esetleg kiválasztották magukat arra, hogy irányítsanak egy kollektívát. 

Feltehetjük a kérdést, milyen a jó főnök? 

Egy főnök csak a kollégái által válhat vezetővé, ezért olyan fontos, milyen a köztük lévő kapcsolat. A bizalom kiépítése az első és legfontosabb tényező. Ha a kollégák nem bíznak a főnökben, akkor nem tudja vezetni sem őket, legyen az bárminemű tevékenység.

Biztosan van olyan tapasztalatuk önöknek is, amikor megkérdőjelezték egy vezető rátermettségét, de vajon milyen erényekkel kell rendelkeznie a főnöknek? A kommunikáción nagyon sok múlik. Ez nem azt jelenti, hogy minden céges ügyet, problémát tudatni kell velük, de a számukra is releváns információt meg kell osztani. A kommunikáció kétoldalú, hiszen ténylegesen a beosztottak végzik a munkát.

A vezetők többsége volt már beosztotti státuszban, ismerik a másik oldalt.

Szinte mindenkivel megesett már, hogy hallgatta a főnök negyedórás monológját, és a végén azon gondolkodott, mit is akart mondani. Mi volt a lényegük a hétszeresen összetett körmondatoknak? 

Hogy is bízhatnának a munkatársak egy olyan főnökben, aki saját magában sem bízik? A magabiztosság persze nem egyelő az önteltséggel.

Sokkal egyszerűbbek a mindennapok, ha a főnöknek van humorérzéke.

Hatása a munkatársakra: növeli a toleranciát, segíti a jó munkahelyi légkört, emellett közvetlenebbé, emberibbé teheti a viszonyt beosztott és főnök között.

A felsoroltak közül talán csak a humorérzék nem tanulható, a többi igen.

 

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább