Rés van a pajzson

(Nagymihály–DAC, kicsit másképp)

NYITÓKÉP: SZABÓ PÉTER PÁL ARCHÍV FELVÉTELE

Azelőtt a Hustét szidtuk, mert állandóan szaggatott, de elintéztük annyival, hogy: ingyen van, hát ne panaszkodjuk. Jelentem, most már nyugodtan panaszkodhatunk, katasztrófa ez a Voyo… De komolyan, oda jutottunk, hogy az 1. fociliga találkozói javarészt ezen az applikáción keresztül nézhetőek csupán? Nem volt elég, hogy nem járhattunk eddig meccsre, és ezután is csak feltétekkel? Félreértés ne essék, én nem a havi 5,99-et sajnálom, annak a tízszerese folyna el a túrákon. Ez nálam elvi kérdés: villanyt a villanyosoktól, gázt a gázosoktól, országos 1. ligát az állami televíziótól és pont!

Ami a meccset illeti, nem sok hozzáfűznivalóm volna, erről a gyatra játékról ugyanis nincs mit írni igazából. Hacsak azt nem, hogy a belgrádi meccsel ellentétben ezúttal nem volt velünk a szerencse, sem a Mindenható. Rés van a pajzson, nincs védelmünk, és amit a a Partizan elleni meccs kapcsán írtam, beigazolódott: pár játékossal bizony baj lesz a ligában is. Kár, hogy ennyire előrelátó vagyok, pedig Isten lássa lelkemet, én a bizalmat megadtam a csapatnak. „Írjatok történelmet végre az ősök tiszteletére, mindent bele sárga-kékek” – szóról szóra ezt írtam a mérkőzés reggelén. Méghogy ősök, mit tudhat egy ilyen kezdőcsapat Majorosékról, a ’87-es aranycsapatról? Mit ért a Nélküledből, de főként hova lett a Határtalan Szenvedély szlogen?

A DAC kezdőcsapata a Nagymihály ellen, nemzetiségük szerint: cseh – osztrák, ukrán, brazil – német, horvát, gambiai, magyar, lett – moldáv, nigériai.

Szomorú, hogy csallóközi gyerek egy sincs köztük, de még környékbeli sem! Bemagyarázhatjuk ugyan, hogy a Konferencia Liga visszavágójára tartalékoltunk, de akkor sem engedhetünk meg magunknak egy sima négyest a Nagymihálytól. Nem értem azt sem, minek járunk mi edzőtáborokba, ha rendre csak utána igazolunk játékosokat? Na de tényleg nem szeretném tovább szaporítani a szót: fiúk, ez szégyen volt a javából! Tessék összeszedni magatokat már csütörtökre, ne fájdítsátok még jobban a szívünket!

El kéne végre dönteni, hogy a DAC csak üzlet, vagy valóban nyomot szeretnénk vele hagyni az utókornak?

Ha minden félévben csapatot építünk, nehéz lesz mindkettő! Jobban mondva a kettő együtt majdhogynem lehetetlen, pláne ilyen multietnikumú csapattal. Ezek nem szakmai gondolatok, ahhoz én egy fikarcnyit sem konyítok. Ezek szurkolói sorok, rezignált tételek, amiből hiányzik az áhitat. De joggal hiányzik… Hol az alap koncepció? Hol vannak a gyökerek, a felvidéki gyerekek, s immár a sárga szín is a logóból!? Én tudom és elhiszem, hogy a kritika kellemetlen, oh! Bárcsak litániát írhatnék a gyönyörről, mely örömkönnyeket fakaszt! Én lennék a legboldogabb, viszont ahhoz több kell, sokkal több! Hajrá DAC!

NAGYMIHÁLY–DAC 1904 4:1 (3:0)
gólszerzőnk: Taiwo
DAC: Jedlička – Muhamedbegovic, Beskorovainyi, Brunetti – Moumou (46. Rymarenko), Balić, Njie (46. Divković), Schäfer, Ciganiks (61. Vera) – Nicolaescu (61. Andzouana), Taiwo (86. Sharani).

(Roberto)

KAPCSOLÓDÓ:
A SzerdaHelyzet nyilatkozik a Nagymihály–DAC (4:1) mérkőzésről 

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább