ANKÉT: Te „megtalálod a helyedet” a mai divatvilágban?

Divatvilág, vásárlás, őszi kedvenc összeállítás – ezekről faggattuk Barak Esztert és Horváth Szomolai Andreát.

BARAK ESZTER

(hírportálszerkesztő)

Mennyire találod meg a „helyedet” a mai divatvilágban?

A mai divatvilág eléggé idegen a számomra. Talán ebből fakad az is, hogy nem igazán vagyok divatkövető, nem figyelem, hogy éppen milyen ruhadarab népszerű. Márkahűnek sem tartom magam, nálam az a fontos, hogy jól érezzem magam abban, amit viselek.

Milyennek írnád le a saját stílusodat?

Stílusomat kényelmesnek nevezném, a sportosan elegáns darabokat szeretem. A farmernadrágot részesítem előnyben. Ritkán öltözöm ki, de ha mégis, akkor szívesen kapok fel egy szoknyát magamra, meg egy helyes kis blúzt.

Szeretsz vásárolni? Gyakran cserélgeted a ruhatáradat?

Bevallom őszintén, hogy a ruhavásárlást nyűgnek tartom. Nálam hangulat kell hozzá. Ritkán kap el a vásárlási láz – de azért évszakonként egyszer ráveszem magam, azonban igyekszem nem túlzásokba esni. Ilyen alkalmakkor próbálok gyorsan végezni a beszerzéssel, néha édesanyám is elkísér, mert eléggé egyforma az ízlésünk. Igaz, ha ő ott van, akkor órákat is eltöltünk ruhavásárlással. Ha nagyon megtetszik valami, rögtön megveszem.

Ősszel milyen darabokat részesítesz előnyben?

A hűvös őszi napokon rétegesen öltözködöm, mert eléggé fázós vagyok. Többnyire nadrág-garbó összeállítás a legideálisabb és a nyerő számomra. Ősszel a szoknyát hanyagolom, mert nem szeretek harisnyát hordani.


HORVÁTH SZOMOLAI ANDREA

(tanár, újságíró)

Mennyire találod meg a „helyedet” a mai divatvilágban?

A mai divatvilág elég eltúlzott formákat, nem tiszta vonalakat mutat. Mostanában fedeztem fel magamnak Coco Chanel történelmi alakját, tiszta, egyenes vonalú ruháinak tökéletességét, parfümjeinek igéző, szenvedélyes illatát. Sokkal inkább vagyok híve a maradandó, letisztult formáknak, a rejtélyes nőiességet megidéző vonalaknak, mint a változó divathullámoknak. Ezért gyakorlatilag a mindenkori divatvilágban megtalálom a számomra megfelelő darabokat, hiszen a divat változik, a stílus örök.

Milyennek írnád le a saját stílusodat?

A saját stílusomat tudatosan alakítom. Mindig attól függően, éppen hová megyek, vagy kivel találkozom. Képes vagyok mozogni a sportos – fitnesshölgy vonaltól kezdve a hétköznapi viseleteken át a business-lookig. Azt mondanám azonban, előnyben részesítem a finom szépséget, az eleganciát, az uralkodó egyszerűséget, ami mögött érezhetően ott van a nő rejtélyes varázsa.

Szeretsz vásárolni? Gyakran cserélgeted a ruhatáradat?

Nem szeretek vásárolni, frusztrál a végtelen lehetőségek áradata. Tudatos vásárló vagyok, megvannak az általam kedvelt ruhaboltok, márkák, inkább azok közül válogatok, még ha néha drágább darabok is kerülnek a kezeim közé. És szinte sosem próbálom fel az üzletben a ruhákat, ha ránézésre nem látom tökéletesnek, nem veszem meg. Online vásárolok néha, de csak egy-két kiválasztott butikból, ahol tudom, melyik méret jó rám.

Ősszel milyen darabokat részesítesz előnyben?

Az őszi öltözködés a legnagyobb kihívás. A nyári és tavaszi ruha arzenálom teljes, a tél és az ősz azonban nem az én évszakom. Fázós vagyok, és nagyon tudok kínlódni a többrétegű ruházatban. A ruházatomat egyébként a hajszínemhez szoktam hangolni. Ősszel a lángoló piros hajat szeretem, mert az jól harmonizál a feketével, amit előszeretettel viselek ebben az évszakban. Mostanában leginkább vastagabb ruhákat, harisnyával és bokacsizmával, illetve mostanában az újonnan felfedezett fekete lakk-bakanccsal viselek szívesen. A farmer –hosszúujjú póló – zakó – edzőcipő kombináció is nyerő, ha pedig épp nincs „reprezentációs nap”, akkor az egyszerű, fekete fitness nadrág jön pólóval. Lényeg, hogy az alap elegancia megmaradjon.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább