5 éve szőjük már mi is a világhálót! | Ankét (5. rész)

Decemberben lett öt éve annak, hogy a Klikk Out vezetése úgy döntött, eljött az ideje sűríteni a cselekményt, és naponta megjelenő tartalmakkal, a nyomtatott magazint kiegészítő rovatokkal, új formátumokkal, saját készítésű videókkal, podcastokkal szórakoztatni az olvasót. Megjelenés után ezáltal a havi magazin tartalmai is kaphattak egy új köntöst, a kezdeti időszakot leszámítva viszont mégsem ezek tették ki az egész gerincét. A Klikkout.sk hamar önálló életre kelt, újabb kreatív szerzőkkel gazdagítva impresszumunkat, akiknek munkái időről időre a nyomtatott lapban is megjelentek. Ma pedig már számos olyan formátumnak ad otthont, amelyet olvasóink – illetve már nézőink és hallgatóink is hétről hétre, vagy hónapról hónapra figyelemmel követnek. Felkértünk ezúttal több jelenlegi, illetve korábbi kollégánkat, akik ebben az öt évben vagy annak valamely szakaszában csatlakoztak hozzánk.

1. rész: Bokros Bia, Dobai Bálint, Fekete Nándor (Nanu)
2. rész: Fuji Peti, Gazdag József, Gerő Zoltán
3. rész: Kurucz Klaudia, Kürthy Judit
4. rész: Menyhárt Dodi, Mészáros Krisztina, Mondok Árpád

POÓR MARIANNA

szerkesztő

Nagyon domináns a férfihang a lapban, kellene egy olyan rovat, ami a nőiségről szól, és női szempontból közelít – indította beszélgetésünket 2017-ben a lap főszerkesztője, és ezzel az ötletével kezdetét vette életem egyik legkreatívabb időszaka. Témáimmal hétről hétre körbejártam a nőiség érzéki és érzelmi oldalát, kedvenc és egyben kimeríthetetlen témámhoz, a férfi-női kapcsolatokhoz saját és barátaim életéből merítettem inspirációt. És rendre beigazolódott, hogy a legizgalmasabb történeteket mindig az élet írja. Ezért közelebb ültem hozzá, csukott szememmel végighallgattam és hagytam, hogy írjon helyettem.

Így olvashattatok többek közt a szerelem testi és lelki aspektusairól, arról, hogy boldogulnak a Mars-lakók a Vénusz-lakókkal a Föld nevű bolygón, milyen történetet rejt Hamupipőke középső ujja, vagy mi a jó válasz arra a kérdésre, ha életünk szerelme felteszi a nagy kérdést: drágám, mondd, te hány nővel/férfival osztottad meg az ágyad? (Egyébként, a képlet még mindig ugyanaz: XX x 2, XY: 3 …)

Megtudhattátok azt is, mi teszi olyan ellenállhatatlanná és felejthetetlenné a kizárólag a Csallóközben jegyzett különleges fajt, a dunaszerdahelyi férfit, mivel játszanak a felnőttek vagy mit jelent az instant szerelem. Írásaimban próbáltam megfejteni a teremtés koronáit, de a válaszhoz azóta sem jutottam közelebb. Sőt, amióta plusz egy, mini kiadásban került az életembe, egyre messzebb sodródom a megoldástól…

SZABÓ PÉTER PÁL

fotós, operatőr

A Klikkouttal való első találkozásom nagyjából 2-3 évvel ezelőttre tehető, és az egyik fontos pontja az életemnek.

Középiskolás éveim alatt kezdtem el fotózással és filmezéssel foglalkozni, majd az érettségit és a szakvizsgát sikeresen letudtam és kikerültem a nagyvilágba. Zöldfülűként még fogalmam sem volt, mihez fogok kezdeni, hogyan fogom céljaimat megvalósítani.

Pár hónapra rá jött egy lehetőség, ami sok mindent megváltoztatott. Poór Tibor, a Klikkout főszerkesztője keresett meg, miután egy fülest kapott rám Ugróczky Pityutól. Így alakult, hogy a kis falusi srác egy dunaszerdahelyi magazinnak fotózhatta a Hónap Nője rovatot, és innen indult minden. Ahogy múlt az idő, már nemcsak egy rovatban vettem részt, hanem interjúk forgatásával és havonta vagy hetente megjelenő rovatok elkészítésével is megbíztak, mint pl. a Szerdahelyzet, Filmes, Könyvklub.

Nagyon örültem, hogy lehetőségem adódott ilyen munkákon dolgozni, remek alkalom lett a fejlődésre, de emellett sikerült megismernem Dunaszerdahelyt és az itt élő embereket, valamint a Klikkoutnak hála számos hírességgel találkozhattam, és a DAC iránti rajongásom is ide köthető.

SZIGETI ATTILA

állandó vendég, SzerdaHelyzet, Szigi-szemmel

Hát persze hogy a fészbuk!

Az úgy történt, hogy amikor egyéb okok miatt megcsömörlöttem a járási focitól, írással ütöttem el többszörösére duzzadt szabadidőmet. Voltaképpen teljesen ellátott témával a közösségi portál, hiszen az emberek előszeretettel élik kifelé az életüket. Ezt a sok esetben átlátszó Facebook kreálta empátiát, szeretetet, jótékonykodást, segítőkészséget, stb. próbáltam egy olyan szigis kosárba helyezni, mely jó adag iróniát és szarkasztikus humort tartalmazott. Írásaimra Gocoň Peti kifinomult érzékkel figyelt fel, és Poór Tibivel karöltve gondoltak egy merészet. Próbáljunk óvatosan teret adni ennek a Sziginek, hátha vevő lesz az olvasó erre a sok zagyvaságára. Persze, már akkor tudták, hogy sikersztori lesz a vége, de ezt mind a mai napig jól titkolják. 🙂

Szóval Poór Tibor főszerkesztő elhívott egy kávéra, amit így a távlatokból visszatekintve, úgy emlékszem, én fizettem, és azt mondta – írj, aztán majd meglátjuk! Így bontakozott ki a Szigi-szemmel. Volt is belőle hadd el hadd, hiszen többször megesett, hogy az érintettek nem tudtak saját gyarlóságukon nevetni. A reklamációkon én duzzogtam, Poór főszerkesztő meg korrigált. 🙂

A tréfát félretéve, nagyon sokat csiszolódtam a Klikk Out által, és talán megbocsátjátok nekem, hogy nem vagyok egy csapatember, de talán így maradhat meg Szigi szigisen.

U.i.: ne felejtsetek el lájkolni! 🙂

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább