Március 15.: Át lehet írni a sors könyvét

Ünnepélyes keretek között emlékeztek meg Dunaszerdahelyi csütörtök délután az 1848/49-es magyar forradalom és szabadságharc 170. évfordulójáról.

A cikk egy részlete a Dunaszerdahelyi.sk-val folytatott együttműködésünk révén kerül közlésre.

A szabadságharc dunaszerdahelyi emlékművénél összegyűlt ünneplőket előbb a Kodály Zoltán Alapiskola Gyermekkara által előadott népdalok és a Költő visszatér c. Kormorán dal köszöntötte, majd megtekinthették a Kis Csallóközi ­és az Apró Csallóközi táncos előadását is.

Ezt követően Hájos Zoltán, Dunaszerdahely polgármestere üdvözölte a megjelent vendégeket és az ünneplő közönséget, majd felelevenítette a 170 évvel ezelőtti eseményeket. Kiemelte a szabadságharcban a fiatalok által játszott fontos szerepet, akik változtatni szerettek volna a kor poltikai berendezkedésén. Egyúttal arra kérte napjaink fiataljait, vállaljanak aktív szerepet a közösségünk formálásában, hiszen ők azok, akik majd továbbviszik társadalmunkat. Ennek kapcsán megjegyezte, az önkormányzat a testület februári döntése értelmében nyitott a civilek bizottsági munkában való részvételére, s biztatta a fiatalokat, legyenek részesei ekképp is a jövőnk alakításának.

A teljes cikk elolvasható a Dunaszerdahelyi.sk-n.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább