Mi az álomszakmád? Világhy Zemes Júliát, Végh Bodó Líviát és Fekete Nándort kérdeztük

ANKÉT

Biztosan felmerült már benned is a kérdés, hogy miért lettél ápolónő, katona, autószerelő vagy épp orvos. Emlékszel még arra, hogy ki, vagy mi miatt lettél az, aki? Fontos kérdések ezek. Mai három válaszadónk Világhy Zemes Júlia, Végh Bodó Lívia és Fekete Nándor.

VILÁGHY ZEMES JÚLIA

(gépészmérnök)

Milyen szakmát választanál magadnak, ha minden probléma nélkül megtehetnéd?

Mint szinte minden gyerek, én is rengeteg minden szerettem volna lenni, az elárusítónőtől a tanáron keresztül az állatorvosig. Egyik sem lettem. Viszont ha most kedvem szerint választhatnék, akkor a pék szakmára szavaznék. Imádom a tésztával való munkát és persze az eredményt: a frissen sült kenyér és péksütemények ízét, illatát. Igaz, hogy professzionális szinten nem űzöm ezt a szakmát, de amatőr kovászolóként azért van alkalmam időnként kicsit péknek lenni és frissen sült finomságokkal lepni meg a családot.


FEKETE „NANU NÁNDOR

(fotós)

Milyen szakmát választanál magadnak, ha minden probléma nélkül megtehetnéd?

Valószínűleg a profi sportolói “szakma” a leginkább attraktív számomra. Egyszerűen van valami csodálatos abban, hogy valaki élsportoló, legyen szó maratoni futásról, birkózásról vagy fociról. Nem létezik olyan ember, aki ne lenne valamiben tehetséges, és számtalan sportág létezik, így mindenki megtalálhatja a magának leginkább megfelelőt. Egyúttal nem véletlenül nézünk fel a legjobbakra. Ahhoz, hogy valaki világbajnok legyen, fel kell kelni és elvégezni az edzést még a legszürkébb napokon is, de leginkább az egymás után adódó problémák megoldása a legnagyobb feladat, mely egy sportoló esetében leggyakrabban egy sérülés. Tény, hogy a legjobbak sokszor alapból ütőképes testi adottságokkal rendelkeznek, de a csúcsra jutás során mégis kismilliónyi sérüléssel bajlódtak és bajlódnak ők is, csakhogy a megoldást keresik a problémára, és nem kanyarodnak el az álmuktól csak azért, mert nehézségbe ütköztek. Ezért nézünk fel és tiszteljük az elit atlétákat, hiszen mélyen, legbelül érezzük és tudjuk, vitathatatlan, hogy hatalmas áldozathozatal nélkül képes lenne valaki a dobogó csúcsára, sőt, annak a közelébe jutni.


VÉGH BODÓ LÍVIA

(TSMT, Ayres terapeuta)

Milyen szakmát választanál magadnak, ha minden probléma nélkül megtehetnéd?

Egyértelműen asztalos. Pár évvel ezelőtt 3 éven keresztül kombinált gérvágó asztali fűrészt kértem szülinapomra. A családom nevetett, nem kaptam. A negyedik évben megvettem magamnak. Bár szabadidőben nem bővelkedek, de amint alkalmam van, előveszem és alkotok valami szépet. Imádom a frissen vágott fa illatát. Meg a folyamatot is, ahogy a megálmodott bútor készül. Képzeletben reggeltől estig fával dolgozom.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább