Klikk Out Vikendhouse: A lista, ami Levit reprezentálja

A vasárnapi mixsorozat most egy elképesztően tehetséges fiatalember kedvenc zenéit dolgozza fel. Németh Levente az a tinédzser, aki már tizenöt évesen elkápráztatta a kultúra kedvelőit színpadi és filmes ötleteivel, munkáival. Ma Levi mutatja meg számunkra azt a tíz legfontosabb zenét, amelyek elmondása szerint a legjobban jellemzik őt.

Fotók: Ugróczky István

Sziasztok! Németh Levi vagyok, 18 éve visszaeső zenefüggő. Amióta az eszemet tudom, lenyűgöz a színház és a filmek világa. A forgatások és a színpad számomra az igazi szabadságot és energiát jelentik, de a legnagyobb kikapcsolódást még mindig a zenehallgatás adja. Fiatalon csöppentem bele a színházi világba, és el sem tudom képzelni, hogy valaha más irányba menjek. 

Levente és a zene…

Első jelentős emlékem 5 éves koromból van. Szétvágtam édesapám pizsamanadrágját, és több-kevesebb sikerrel zombinak festettem ki magam édesanyám sminkcuccaival, csakhogy Michael Jackson „Thriller” című számának koreográfiáját táncolhassam a nappaliban a nagyérdeműnek. Az egész produkció rögzítve lett kazettára. Úgy igazán először nagyapám Beatles lemezei csábítottak el. Ebbe a korszakomba sorolnám még a Queent, Jacksont, Blurt, a Rolling Stonest és anyukám hatására a Depeche Mode-ot is (ezekre takarít).

Zenei ízlésem kialakulását így hát a családomnak köszönhetem.

Apukámtól jött az AC/DC-féle klasszikus rock vonal, anyukámtól pedig később erősen a ’90-es évek techno és drum and bass vonala. Szívesen járok koncertekre, mert teljesen más élményt nyújtanak a számok élőben. Szeretek különböző élményekhez playlisteket összeállítani, már rengeteg ilyen listám van.

Milyen típusú zenefogyasztó vagy?

Nem csak hallgatni, de játszani is szeretek. Kipróbáltam több hangszert, de a zongora volt az, amivel komolyabban foglalkoztam, még ha a kottát nem is értem. Aztán jött a basszusgitár, melynek hála alapítottunk pár barátommal egy zenekart az alapiskolában, amikoris kapcsolatba kerültem a dobolással, amit a mai napig nagyon szeretek. Kilenc évig néptáncoltam, emellett még több stílust is tanítottak nekünk, mint például a lindy hop, tango, balett, step. Így az évek során egyre több előadót és zsánert fedeztem fel. Igyekszem mindig nyitott maradni az újabb behatásokra. 

Manapság mennyi időt töltesz zenehallgatással?

Ez az idő változó, aktuális elfoglaltságomtól függ, de igyekszem a napom minden pillanatához megtalálni a megfelelő háttérzenét. A zene rengeteg inspirációt és érzelmi mélységet ad minden munkámhoz.

Most halljuk a zenés összeállítást, amiben a 10 kedvenced szólal meg. Mi alapján válogattad a zenéket és mennyire volt ez nehéz feladat?

A 10 kedvenc számom válogatása során arra törekedtem, hogy minden korszakomból legyen egy meghatározó, zsánertől függetlenül. Ezek a dalok tükrözik azokat az érzelmeket és emlékeket, amelyek számomra fontosak. Nagyon nehéz volt leszűkíteni a listát, mert rengeted kedvencem van. De véglegesen sikerült egy olyat összeállítani, ami talán a legjobban reprezentál engem, Levit.

 

A MIX:

 

Spotify playlist

 

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább