Mutasd a konyhád, megmondja, ki vagy!

PR-cikk

A PR-cikk megjelenik a Klikk Out 2020/11. számában.

Egyszerre lakásunk kirakata és wellness a lelkünknek, ahol a legprecízebb, mégis legrugalmasabb kell legyen a praktikum és a komfort találkozása. A konyha ma nem csupán egy elengedhetetlen funkcionális pontja a lakásunknak, hanem többet mesél rólunk, mint amennyit magunk el tudnánk mondani. Gyakran egy életre választjuk, hát ne is úgy álljunk hozzá, mintha egyéjszakás kaland volna. Csölle Szabolccsal, a dunaszerdahelyi Duna Palotában található Ballerina Küchen konyhastúdió vezetőjével beszélgettünk.

Te hogy tapaszatalod, a konyha az első, amit az ember fejben kialakít, miután otthont épít vagy vásárol magának?

Mindenképpen egy olyan alapvető része a lakásnak, amit a kliensek az elsők között szeretnének megoldani. A végeredmény nagyban függ attól, hogy ki lesz abban a konyhában, illetve ki az, aki eljön kiválasztani.

Mi a vállalkozásunkat két alappillérre húztuk fel: az egyik maga a konyhabútor, a másik pedig a fogyasztók. Igény szerint együtt vagy külön is ajánlhatjuk őket.

Ritkán fordul elő, hogy a technikáért nem kell máshova mennünk…

Így van. Közel 20 évig dolgoztam ezen a területen, és nem szívesen hagynám veszni az ismereteimet, különösen úgy, hogy ezek a berendezések szerves részét képezik a konyhának. Ugyanakkor nem szerettem volna a két terület dömpingjébe vetni magamat, ezért némileg exkluzívabb irányt is igyekeztem felvenni. A berendezések terén ez a közismertek mellett olyan márkákat, illetve egyes ismert márkák olyan termékeit is jelenti, amelyek a hagyományos elektronikai boltokban nem találhatók meg.

A konyhabútorokat illetően pedig a számos innovációs és dizájndíjat elnyerő, piacvezető német Ballerina Küchen partnerei vagyunk.

Amikor azt hallja az ember, hogy német gyártó, akkor a legtöbben precizitást és tökéletességre való törekvést képzelnek el. Ezt kapjuk a Ballerina Küchentől?

Egy olyan vállalatról van szó, amely 33 éve van a piacon és évente 25-30 ezer konyhát gyárt. Viszonteladójukként a központi tervezőprogramjukat használjuk, a megrendelést Németországban gyártják le, majd onnan szállítják egyenesen a klienshez, mi pedig megyünk és beszereljük. A Ballerina Küchen a hasonló kategóriájú gyártókkal szemben nem igyekezett betörni a nagy áruházláncokba, csak saját partnereken keresztül árulja a termékeit, és ezzel a stratégiával piacvezetők. Konyhaberkeken belül nagyon trendiek, igyekeznek mindig újításokkal előállni. A konyhabútorok minden elemében rendkívül széles választékkal rendelkeznek, ami elképesztő lehetőségeket kínál, és tulajdonképpen mindenki a legapróbb részletekig saját igényeihez igazíthatja a konyhájának berendezését.

A németek mindenkiben nyomot hagynak, mivel a megrendelés leszállításáig bezárólag rettentően odafigyelnek a minőségre és a megrendelőkre.

Amit a stúdióban látunk, azok a Ballerina Küchen konyhái. Mi történik onnantól kezdve, hogy én mint érdeklődő bejövök és tanakodok, odáig, hogy kész és helyére kerül a konyhám?

Ez attól is függ, hogy a kliens mennyire határozott elképzeléssel érkezik – ugyanakkor előfordult már olyan is, hogy a kezdeti elképzeléstől teljesen eltért a végeredmény, mert a kínálkozó lehetőségek, az időközben felmerülő ötletek alapján annyit módosult. Fontos tudni, hogy milyen (lesz) a nappali vagy a folyosó, mert adott esetben megoldhatjuk, hogy a konyha bizonyos részei, anyagai ott is folytatódjanak, hogy harmonizáljanak egymással. Igyekszünk teljes összhangot teremteni, hiszen egyre inkább igény van erre. Mindenesetre elsőre a stílust, a színvilágot és a méreteket térképezzük fel, majd az egyes bútorelemek minden részletén végigmegyünk, mire elkészül az első látványterv, melyet aztán fokozatosan, több körben egyeztetve finomítunk és megbeszéljük a fogyasztókat is. Amikor megszületik a végleges látványterv, elindulhat a gyártás, ami 4-6 hetet vesz igénybe, függően az anyagtípusoktól, komponensektől.

Milyenek ma az emberek a konyhaválasztást illetően?

Egyre igényesebbek, egyre nagyobb komfortot szeretnének, a mindennapokban használható dolgokat, és persze trendik szeretnének maradni.

Én mindegyiküknek igyekszem olyan konyhát tervezni, illetve ajánlani, ahová úgy térnek majd be reggelente felkelés után meginni az első kávéjukat, hogy közben jóérzés tölti el őket, tetszik nekik, amit látnak, és mindig ráeszmélhetnek, hogy micsoda konyhájuk van!

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább