Nem hallod a fogaskerék kattanását? Semmi gond!

Azt hisszük, hogy életünk céljai elférhetnek egy listán, ahol majd idővel szépen kipipálhatjuk őket. Jó alapsuli, megfelelő szakma vagy fősuli, majd egy jó állás, aztán következhet a család, a gyerekek és egy boldog, teljes élet. Hát, hadd áruljam el, ez nem így lesz! Vagy legalábbis nem pontosan így.

Egy életcél nem akkor teljesül be, amikor kipipáljuk végre, mert minden történet egy folyamat, aminek nem látod sem az elejét, sem a végét. Az is lehet, hogy épp párhuzamosan fut valami mással, és ha nem figyelünk rá ugyanúgy, elveszhet a jelentősége. Pedig az a másik dolog ugyanolyan fontos volna, de nem a lista miatt, hanem egyszerűen az életed alakulása miatt. Hiába a remek taníttatásod, ha a pöpec önéletrajzod ott hever az asztalodon és sehova sem mered beadni, mert a szíved teljesen másfelé húz. Hiába a remek terv, ha megérkezett az életedbe a szerelem és pontosan tudod, hogy itt a családalapítás ideje.

Ne dobd el egy kitalált lista végett a boldogságodat! Egyszerre csak egyet lépj! Óvatosan, egyiket a másik után, de mindig a szívedet követve.

Talán kevesebb lettél attól, hogy korábban megházasodtál és nem végezted el az egyetemet, épp csak egy kétkezi szakmát sikerült megszerezned? Ha így gondolkodsz, akkor egyértelmű, hogy félresiklott az életed, hiszen már nem pipálhatod ki sem az egyetemet, sem a jó állást, amivel bebiztosíthattad volna a jóléteteket.

De nézz körül végre! Itt a párod, aki szeret, a családod, a bálványuk vagy. Mindenetek megvan, ami kell. Sem több, sem kevesebb. Te mégis a kihagyott lehetőségeket siratod. Vágyódsz a be nem teljesedett célok után.

Nem baj, ha nem hallod életed gépezetének működését! Nem baj, ha nem figyelsz fel minden kis zajra, minden fogaskerék kattanására!

Belegondoltál már abba, hogy talán azért nem hangos, mert minden olajozottan működik, minden úgy történik, ahogy annak történnie kell?! Na, látod! 🙂

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább