Klikk Out Vikkendhouse: Juszti-pop és rockzene a javából!

Köszöntelek, kedves olvasó, ez itt a Vikkendhouse mixsorozat legújabb epizódja. A mai részben egy kedves hölggyel utazunk a zeneuniverzum útjain. Vendégem a húszéves Bondor Jusztina, aki már jóideje a dunaszerdahelyi kulturális élet aktív tagja, rádiós, zeneimádó, de meséljen magáról inkább ő!

Fotó: Ugróczky István

Vikkendhouse,Bondor Jusztina,Zene

Bondor Juszti vagyok, Eperjesen lakom, idén kezdtem a fősulit Pozsonyban. Szeretek gitározni, énekelni, olvasni és (na ez hogy jön má’ ide) telefonokat szerelni.

Emlékszel arra, hogyan, és mikor kezdett becsordogálni az életedbe a zene?

Nem hiszem, hogy lett volna egy adott pont az életem során, amire azt tudnám mondani, hogy na, itt kezdődött az egész. Emlékszem, gyerekkoromban sok zenét hallgattunk a testvéreimmel, apám mindig tudott valamilyen új CD-t hozni, sokféle előadót, zsánert ismertem meg, kezdve a Kalákától a drum and bass-ig. 😀

Zenei téren mi volt rád hatással, amikor hangszert ragadtál, és énekelni kezdtél?

Gitározni – ha jól emlékszem – másodikos koromban kezdtem el Sipos Tibornál (Sipinél). Nem volt nagyon zenei hatás, ami miatt elkezdtem zenélni, nálunk, a családban adott volt, hogy mindenkinek az életében ki kellett próbálnia egy hangszert, de a tesóimmal szemben csak nálam maradt meg a zenélés (egyelőre). Inkább úgy fogalmaznék, hogy maga a zenetanulás hatására alakult ki bennem, hogy milyen zenét hallgatok és játszom.

Az alapsulis és a gimis éveid alatt milyen zenei műfajokat hallgattál és melyik korszak volt a legjelentősebb?

A leghosszabb ideig tartó korszakom mindenképp a rocker volt… 😀 Alapsuli felső tagozatán szinte kivétel nélkül csak rockot és metált hallgattam. Aztán kilencedikben 180 fokos váltással elkezdtem a legpopabb popot hallgatni. Nem tudom, hogyan vagy miért, szerintem ennek okát sosem fogom tudni teljes mértékben megfejteni. Szerencsére azóta kiegyensúlyozódott ez bennem, manapság már kezdem megtalálni a középutat.

Van olyan műfaj, amivel sosem tudtál azonosulni?

Van. A mulatós zene.

Mi volt eddigi életed legnagyobb zenei vagy koncertélménye?

Kapásból kettő jutott eszembe. Egyik a Péterfy Bori-koncert volt az NFG klubban, másik pedig pár hete a Carson Coma a Gímesi Művelődési Táborban.

Vikkendhouse,Bondor Jusztina,Zene

Manapság mennyi időt töltesz zenével, és miket hallgatsz?

Sajnos elég kevés zenét hallgatok az utóbbi időben. Hajlamos vagyok beleragadni abba, hogy ugyanazokat a számokat hallgatom körbe-körbe. Amióta nem rádiózom a klubban, nincsen rá késztetésem, hogy hétről hétre új számokat fedezzek fel, úgyhogy igazából, ha zenét akarok hallgatni, a kedvenc playlistjeimet indítom el shuffle-n.

Szerinted mindegy mit hallgat az ember?

Ha vezetek egyedül, és zenét szeretnék hallgatni, de le van merülve a telefonom, a rádió meg csak olyan adót fog, ahol a Nézését meg a járását szól, akkor inkább csöndben ülöm végig az utat. Nem mindegy! 😀

Térjünk a mixre, ami tíz kedvenc zenédet tartalmazza. Mi alapján válogattál?

Megpróbáltam (kb.) időrendi sorrendbe tenni a kedvenc zenéimet, egészen gyerekkoromtól. Olyanok kerültek csak a mixre, amiket ma is szívesen hallgatok és nem csak pillanatnyi agymenés volt. Két  múltbéli kedvenc számomat nem tartalmazza a mix, mert annyira szélsőségesek, hogy egyszerűen nem tudtam a kettőt egymás után meghallgatni, úgyhogy titeket sem kínozlak vele. (egyik Slipknot-szám, másik Rihanna….)

ÜZENET A MIXHEZ:

Hallgassátok sok szeretettel, remélem találtok benne olyan számokat, amelyek hozzátok is közel állnak! :))

A MIX:

TRACKLIST:


1. Makám – Fonó (Szindbád)
2. Green Day – Stray Heart
3. Skillet- Monster
4. Adele – Rumour Has It
5. Lana Del Rey – This Is What Makes Us Girls
6. Katarzia, Michal Tolgyessy – Spýtala Som Sa
7. Pomme – Méme robe qu’hier
8. Carson Coma – Pók
9. Miley Cyrus – WTF Do I Know
10. Teddy Hyde – Sex With A Ghost
11. Labrinth – Dotted line / Juju Man

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább