Milyen egy szabad ember?

Hogy milyen egy szabad ember? Biztosan nem gondolkodik annyit, mint én. Mert ezek az apó szentjánosbogarak, amik gondolatok formájában lengnek körül, annyian vannak, világítótestnek is jók lennének. Sokat spórolnék a villannyal, ha ezek valóban itt lennének.

Gondosan kategorizálva és az egyes szekciókat szétválasztva cérnaszállal kötögetem egymáshoz őket, hogy könnyebben visszakövethetőek, ellenőrizhetőek, átláthatóak legyenek. Hogy jobban lássam a rendszert, hogy ne legyen káosz – hogy ne legyen egy kósza gondolat sem, ami kis apró, jelentéktelen világító pöttyként rondít bele a nagy fényes egészbe.

Egy szabad ember biztosan nem ilyen. Szentjánosbogarai biztosan nem állnak csatasorban egy masszív falat képezve, a külvilágot teljesen eltakarva. Ahogy ő maga, a gondolatai is szabadon repkednek, nincsenek megzabolázva, erre repkednek, arra repkednek, mindenfelé, ellenőrzés nélkül lebeghetnek, cikázhatnak, ahogy szeretnék. Tulajdonosuk pedig ügyet sem vetve a történetükre, csak termeli és termeli őket. Önfeledten, nyugodtan tekintve a kivilágított semmibe.

Hogy lehetne vajon elengedni a gyeplőt? Hagyni, hogy a gondolatfoszlányok, szellemi éterrétegek szabadon pihenjenek, lebeghessenek, úszhassanak, ők is, amerre szeretnének?

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább