Klikk Out Vikkendhouse: Mórocz Tomi hét kedvence!

Magazinunk vasárnapi mixsorozata egy újabb fantasztikus szelekcióval bővül. A Vikkendhouse-ban nemcsak lemezlovasok és zenében tevékenykedők mutatják be kedvenceiket, hanem ismert arcok is, akik ugyanannyira jártasak a zenében, meghatározó tagjai a partykultúrának és hűséges résztvevői az összes menő zenei rendezvénynek.

Fotók: Ugróczky István

Ilyen Mórocz Tamás, pozsonyeperjesi születésű fiatalember is, aki ma a kedvünkért elővette a hét legnagyobb kedvencét, majd egy negyvenperces mixben felvonultatta azokat.

Tomi a híres ViTo szendvicsbár egyik alapítója és egykori tulajdonosa, ma már több dologgal foglalkozik: csallóközi chili, hátgerincpárna, okosház… Az ezekből befolyt pénz nagy részét fő hobbijainak szenteli, mint a motorozás vagy a technóbulik.

Ismerjük meg emberünket:

Tomival körülbelül tíz éve találkoztam először. Akkoriban a legerősebb Gabriel And Dresdenrajongó voltam, de itthon pár emberen kívül nem volt más, akivel megoszthattam volna gondolataimat az USA-béli kedvenceimről. Egy este, mikor egy győri buliba készültem a haverokkal, csatlakozott egy másik társaság is, ahol valaki nagy hanggal G&D-ről kezdett beszélni.

Fennkölt kíváncsisággal rohantam hozzá (Tomihoz), hogy honnan ismeri őket? Azonnal mesélni kezdte, hol és hányszor látta már őket élőben…

Lemaradtál az eddigiekről?

 

Találkozásunkkor tudtam, hogy számomra csak érdekes ember lehet, aki a zene legjavát ismeri. Azóta számtalan elektronikus zenei buliban voltunk együtt. Szuper zenei iránymutató a csávó; kevés nagy volumenű progresszív, vagy technóbuli akad, akár Budapesten, vagy Pozsonyban, ahol nem fordult meg Tomi (legalább) tizedmagával.

Ő és barátai inspirációjának és szervezésének köszönhetően játszhattunk először közönség előtt úgy 2010-ben, akkor még nem mint PLUSplus, hanem mint Okash és Ferque. Nálam mindig Tomi véleménye volt a mérvadó; ha a szett után odajött és azt mondta: ”Jó volt a mix, haver!”, akkor tudtam, ez tényleg nagyot ütött most.

NVC szilveszter, Akvárium / 2015

Szüleim nevetve mesélik, hogy gyerekkoromban még a „mikrofonból” szóló halottas zenére is táncoltam! Haha, ma már ilyet nem csinálok, de viszonylag gyakran járok partykra, ilyenkor pedig főleg Budapest felé vesszük az irányt.

Az elektronikus zenében Scooterrel kezdett, de a minőségi változás gimis korában következett be: mikor kölcsönkapott pár égetett Deep Dish-, John Digweed-, Hernan Cattaneo- és Global Underground CD-t. Magyarországról Chriss, Kühl Tomi, Slam Jr. és Pöli voltak a kedvencek és maradtak ma is.

Úgy tíz éve szerveztünk bulikat, a haszonból pedig mentünk Pestre, Bécsbe vagy Prágába bulizni!

Mikor a nagy kedvenceiről kérdeztem, Recondite neve hangzott el először, majd Hernan Cattaneo heti rendszerességgel megjelenő Resident mixeit említette. Hozzátette, hogy élőben egy egész éjszakás Cattaneo-mixnél kevés jobb dolog van a világon…

Ferenc 'ferque' Varga 发布于 2015 年 10 月 11 日 周日

Hernan Cattaneo, All night long, Akvárium, Budapest (Video: Ferque)

Szívesen emlékszik vissza Jamiroquai 2010-es Balaton Sound-os koncertjére, de örök emlék marad Sven Väth Thaiföldi tengerparti fellépése is.

A zenéket nem előadók szerint kategorizálja, annál inkább a kiadók szerint, hisz a Drumcode, a Crosstown Rebels, a Hot Creations, a Keinemusic és az Anjuadeep bármelyik megjelenése garancia a minőségre. Tomi otthonában egy fullos Yamaha hangrendszerből áramlik a mély basszus, a komoly vokálok és a hullámzó szintikombinációk. Nem telik el nap, hogy ne hallgatna zenét, amely főleg elektronikus zenei zsánerekből áll, mint a progressive, a techno és a house.

A szerző üzenete a mixhez:

A mixembe all-time-favourite trackeket válogattam, remélem, tetszeni fog, és utána elmentek egy technópartyra! 😉

A Mix:

Tracklist:

1. Burial & Four Tet ft. Thom Yorke – Ego

2. Phonique – Vincent Price

3. Minilogue – The Leopard (Extrawelt remix)

4. Recondite – Fiery

5. Seth Troxler – Cz 

6. Matador – Svinx

7. Recondite – Cleric

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább