Klikk Out Vikkendhouse: Reggeli másnaposságtól az americanóig!

Folytatódjék a vasárnapi hagyomány egy még vasárnapibb mixszel. Ismerjünk meg egy új arcot, és hallgassunk meg tizenegy darabot a kedvenc zenéiből. Aki a mai epizód zenéit válogatta és a fotókat (időzítővel) készítette: Gyarmati Gábor.

Ismerjük meg mai szelektorunkat!

A szentpéteri (Svatý Peter) Gyarmati Gábor jelenleg Brünnben él és tanul anglisztika szakon. Gábort mások mellett fura módon ugyancsak a Gombaszögi Nyári Táborban ismertem meg pár évvel ezelőtt. (Valahogy zeneileg nagyon gyümölcsözőek az ott kötött barátságok).

Lemaradtál az eddigiekről?

 

A tábor első napjaiban jött két srác a szigetünkre, hogy szeretnék a munkálatainkat segíteni, bármiben, amire szükség van. Hihetetlen jó arcok voltak, az egyik Huszlicska Áron (egy korábbi Vikkendhouse-szelektor), a másik pedig Gábor. Közben elmondták, hogy ők ketten DJ-znek, persze nem heti szinten, de nagyon szeretik táncoltatni a közönséget, ha akad rá mód, olyan zenékkel, amit más nem nagyon pörget.

Bless-K és a lányok

Gábor kapcsolatát a zenével egy fura szerelemhez hasonlítja. A kedvenc számait csak azoknak mutatta meg (eddig), akik igazán megérdemlik. A zeneimádata akkor kezdődött, amikor tizenkét-tizenhárom évesen kapott egy discmant és hozzá egy hiphopválogatás CD-t. Ez meg is alapozta fiatal kora domináns zenei műfaját…

Aztán rájöttem, hogy nemcsak azok a számok léteznek, amelyek a VIVÁ-n meg a rádióban megszólalnak. Elég nagy sokk volt.

Az éppen aktuális kedvencei gyakran változnak, viszont a 3 all-time kedvence, ami már sok éve a listán szerepel azok a következők: MGMT, is Tropical, of Montreal. Ebből az egyik kedvenc koncertélménye az is Tropicalhoz kötődik. Már többször hallotta őket élőben. Évente egyszer megfordulnak Prágában vagy Budapesten, így Gábornak gyakran nyílik lehetősége részt venni ezeken a koncerteken.

Az of Montrealt az A38-on hallottuk először tavaly nyáron, és még mindig a hatása alatt vagyok. Megcsókoltam Kevin Barnes kezét, és azóta sem mostam fogat.

Ha a Bless-K fellépéséről van szó, Gábor az izgulósabb fajta, míg Áron az, aki nyugodtságával helyreállítja a dolgokat, ha valami nem szól jól. Gábort a szettre való zenegyűjtés hozza lázba. A hatalmas archívumból előkeríteni a legjobb számokat, amelyeket, talán jó lenne, ha más is hallana. A formáció egy szóviccből született Áron egyik brünni látogatása során, és úgy döntöttek, ez a legjobb név, ami létezhet: Bless-K FM, a rádió, Bless-K a lemezlovas duó és Bless-K, mint előadó.

Örülök, hogy Gyarmati Gábor lett a huszonnegyedik Vikkendhouse-szelektorunk, szettje beragyogja a nappalimat, mind a tizenegy szám értékes darab, ma már többször meghallgattam!

Tegyetek így ti is!

A szerző üzenete a mixhez:

Íme, itt a mix. Kiválogattam egy pár aktuális és régebbi kedvencemet, vasárnap kora reggeli másnaposságtól americanóig, de előfordul egy Bless-K-kollaboráció is. Jó hallgatózást!

A mix:

Tracklist:

 

1. Eric Victorino – Captured X Surviving

2. Homeshake – Khmlwugh

3. Metronomy – My House

4. James Supercave – Chairman Gou

5. Ryder The Eagle – She’s Already Won My Heart

6. The Growlers – Vacant Lot

7. DJ Szórakoztatás feat. Bless-K – No Ice

8. King Gizzard & The Lizard Wizard – Down The Sink

9. Beach Fossils – Closer Everywhere

10. Whitney – No Woman

11. Shannon and the Clams – The Boy

Hamarosan jönnek a lány szelektorok, jövő héten találkozunk! 

 

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább