Vendéglőlesen: Private Pepo Fish csárda (Lég)

Fotók: Fekete Nanu

Egy napsütéses vasárnap este esett a választásunk egy laza vacsora céljából a Légen található Pepo Fish Csárdára. A családi vállalkozás már közel harminc éve tárt kapukkal várja vendégeit, és egyben kijelenthetem, hogy az ételek minősége ez idő alatt is megtartotta hírnevét.

A cikk megjelent a Klikk Out 2018/06. számában.

AZ ÉTTEREM ÉS AZ ÉTLAP

Amennyiben már jártál a Pepo csárdában, akkor tudhatod, hogy nem arról szól, milyen színvonalon szolgálnak fel, betartják-e a felszolgálás íratlan szabályait, vagy hogy mennyire pompás belvilág fogad?!

A Pepo csárda egy nagyon kellemes otthonias környezettel bíró étterem, amely minden esetben házias vonásokkal bír. Ez vonatkozik az étterem környezetére, a kiszolgálásra és a felszolgálásra egyaránt. Olyan, mintha a család ebédlőjében foglalnánk helyet, és a vendéget nagy becsben tartó „cselédlányok” szolgálnák fel a finomabbnál finomabb falatokat…

Ha halat szeretnél fogyasztani, akkor mindenképp a Pepo csárdába menj – hallom sok ismerősömtől… Ám mivel jómagam is évek óta legalább egyhavonta megfordulok az étteremben, így ezt én is büszkén állíthatom.

Én még egy nagyon finom különlegességre hívnám fel a figyelmet: a majonézes krumplisaláta isteni a Pepóban! Köretként szinte mindenhez dukál, ám sajnos ezáltal már nem érvényes a „laza” vacsora… 🙂 Üsse fene, megéri!

Régen és most:

Vendéglőlesen (Retro): Private Pepo Fish Csárda (Lég)

Vendéglőlesen: LorianS (Szentmihályfa)

Az étlapon hiába keresünk előételeket vagy desszerteket. Nem szolgálnak vele, és lehetséges, hogy nem is hiányoznak! Tudjátok miért?

Mert aki a Pepo csárdába látogat, valószínűleg a halkínálatáért teszi, nem a palacsintáért… 🙂

 

A halválaszték viszont nagyon bőséges! Édesvizűek mellett a tengeri halak is helyet kaptak, ezek közül kiemelném a cápafilét, amely ritkaság az éttermek kínálatában. De ha rántott békacombot vagy kalamárit szeretnétek majszolgatni, akkor is jó választás a Pepo csárda. Akik nem szeretik a halat, válogathatnak a párfajta csirkemellből készített fogások közt, ám itt vége is a sornak.

ELŐÉTELEK ÉS LEVESEK

Előételként finom házikenyeret szoktam mártogatni a csípős paprikakrémben, miközben várakozom a halászlémre, amely elengedhetetlen, bármikor is erre a vidékre tévedek.

Többfajta variációban kérheted, ponty- vagy harcsaszelettel, passzírozva, ám akár Pepo-stílusban; kis porcióban, de ha nagybélű vagy, a nagyot is bevállalhatod. Jómagam is szeretem a hasamat, de a halászlé főételként néha még rajtam is kifog… 🙂

Ma tehát épp a ház eme különlegességét kóstoltam, ami annyiból különleges, hogy tejszínes, és főtt tésztával kínálják. A kis adagért 1,95 €-t kérnek, ami teljesen elfogadható.

Az étlapon kaporral volt feltüntetve, ám az sajnos elmaradt a halászléből. A fogás ugyanakkor már több mint húsz esztendeje ugyanazt a remek ízvilágot képviseli. Pompás színű, selymes, kitűnő! Mi kell még? Ennyi…

A passzírozott halászlé (1,60 €) ugyanabból a halászléalapból való, mint a többi változat, így csak a betét számít különbségnek. Egyszóval ez is remek!

FŐÉTELEK

Rántott tengeri sügér, majonézes krumplisalátával (7,20 €)

Ez az én sikerfogásom a Pepóban! Hatalmas függőséget okoz! Ha jövök, akkor emiatt! Frissen sült sügérről van szó, mely kapcsán itt és most ki kell emelnem a hal nagyon finom ízét. A húsa tökéletes: se nem zsíros és nem is száraz. Ami a legfontosabb! Nem annyira rendelkezik halízzel, és nem is jellemző a húsára a hal intenzív illata. A tiszta fehér húsú halfilé ropogós panírban, egy szem csont nélkül adja át ízlelőbimbóimnak a kellemes ízhatást. Mindezt az egyik legjobb majonézes salátával párosítva – ellenállhatatlan.

Sült lazac, hasábburgonyával (13 €)

A lazac magas tápértékű és az ízvilágának köszönhetően a közkedvelt halak közé sorolható. A húsából remek steakek készíthetők, amelyek ugyan finomabbak kissé lédúsan, ám a vendég kérése parancs, a csapatunk tagja pedig átsütve kérte. Ennek ellenére a hús lédús maradt, megtartva a hal jellegzetes ízvilágát. Vajpuha lazacszeletek, egy halom hasábburgonyával, és igaz, hogy ez utóbbi fagyasztott félkészáruból származott, ám hol, merre található egy olyan étterem a Csallóközben, ahol pucolják, hasábokra szeletelik, majd sütik a burgonyát? Ha akad ilyen, akkor is csak nagyon elvétve! A lényeg, hogy finom, bőséges adag és egyben ízletes fogás volt…

ÉDESEM

Ez sajnos elmaradt, hiszen mint említettem, a Pepóban a halakért érdemes megállni… 🙂

SZUMMA SZUMMÁRUM

Ahogy már az elején írtam, a családias légkör már rég meghozta gyümölcsét a Pepo csárdának. Mindent elmond az, hogy már 1991 óta kifogástalanul működik.

 

 

Szívélyes fogadtatás, hatalmas adagok, és már több évtizede változatlan minőség. Árfekvésben is az olcsóbb kategóriába sorolható, ám ez nem jelenti azt, hogy a minőség rovására menne. Én elégedett voltam, csapatom úgyszintén. A kiszolgálás és a tálalás is gyorsan zajlik. A rendeléstől számítva pár percen belül az asztalon landolt a halászlé, és míg jóízűen elfogyasztod, már ott is terem a főétel. Csak gratulálni tudok a csapatnak, és nagyon sok elégedett vendéget kívánok.

A vacsora 27,80 €-ba került, amelyből az italok 2,50 €-t tettek ki.

Hangsúlyozzuk, hogy a fent leírtak kizárólag csapatunk tagjainak véleményét tükrözik.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább