Klikk Out Vikkendhouse: Nincs vége a bulinak, míg az utolsó lemez pörög!

Fotó: Ugróczky István

Így hangzik mai szelektorunk kedvenc filmje, a Groove c. angol alkotás egyik mondata.

A Vikkendhouse mixsorozat húsvétvasárnapi kiadásában egy sokak által ismert fiatalembert és kedvenc zenéit mutatnám be nektek. Az embert, kit vagy tizenöt éve minden nívós elektronikus zenei rendezvényen megtalálsz, aki általában utolsóként hagyja el a buli színhelyét és ismeri a zenék címét, előadóját, remixereit, sok esetben személyesen is.

Ő a nyárasdi Kovács Péter, akit mindenki csak úgy ismer Kovács Petike.

Lemaradtál az eddigiekről?

 

Partytörténelem:

Kétezres évek eleje, négy cimbora, egyforma gondolkodás, egyenöltözködés és egy nagy-nagy szerelem. Ez volt a zene. A zene, ami négyünket összehozott és formált, aminek áldoztuk hétvégéinket, ami miatt tuningoltuk a hangrendszert a kocsijainkban, amiről szerettünk volna többet és többet tudni a lehető legrövidebb időn belül. Ezek voltunk mi, a Varga fivérek (Ferque és Tomi), jómagam és mai főszereplőnk, Kovács Petike.

Igyekeztünk a lehető legtöbb bulin részt venni otthon, szerveztük a buszokat a Budapest Parádéra, de a siófoki Palace és a Flört diszkókban is otthonosan mozogtunk. Ez az időszak volt számunkra a Nagy Bumm. Boldogan tudatosítottuk, hogy létezik a kommersz, agyonjátszott rádiós és vivatévés zenéken kívül más is. Büszkék voltunk rá, hogy mi azok közé a zeneimádók közé tartozunk, akik abszolút nyitottak minden újra, minden underground DJ egyedi szettjére.

Ez volt a kezdet, azóta Tominak családja lett, Ferquével PLUSplus néven pörgetjük a zenét, Petike továbbra is a trance, a progresszív house és a technó ismerője, világsztár DJ-k spanja és egy feneketlen katlan, mely tele van zenével. Hétvégén többedmagával nyomja valamelyik klubban Budapesten, hétközben pedig saját informatikai cégében (NEXTNET s.r.o.) dolgozik.

A legjobb partykról, a zenéről és kedvenc előadókról kérdeztem mai szelektorunkat:

Mióta tart a zeneszeretet?

A zenével alapiskolás korom óta szoros kapcsolatban vagyok. Nem tudnám elképzelni az életem nélküle. Számos jó barátot, ismerőst szereztem általa, főleg a közös bulikon, partykon. A zene feltölt, pörget es egyben ki is tud kapcsolni. Vannak számok, amelyektől a mai napig libabőrös vagyok, ha meghallom.

Melyik az a zenei irányzat, ami igazán a tiéd?

Főleg a progresszív, ami nagy hatással van rám. Képes vagyok egy jó progresszív szettet a nap bármelyik pillanatában meghallgatni. De ugyanúgy hallgatok house-t, technót, hiphopot, rappet, esetleg komolyzenét, stb. Kedvtől függően. Fontos, hogy legyen benne valami dallam!

Az egyik legnagyobb Hernan Cattaneo-rajongó vagy, akit ismerek!

Kedvenc előadóim közé sorolnám mindenképp Cattaneót és Sashát, akikben még sohasem csalódtam. Jó párszor láttam őket élőben és a podcastjeiket is rendszeresen hallgatom. De van még jó pár: Eelke Kleijn, Nick Warren, Stephan Bodzin, Maceo Plex és még sorolhatnám. De hogy ne kelljen csak a külföldieket sorolni, a szomszédunkból természetesen Chriss Ronson, Budai és Dandy nálam a top! Nagy-nagy tisztelet nekik!

Ha van olyan party, amit megfilmesítenél, melyik lenne az?

Sok partyt ide írhatnánk, de úgy istenigazából a Masters of PROG party Budapesten 2009-ben, ahol sikerült élőben Sashát és John Digweedet egyszerre hallani mixelni! A másik pedig Hernan Cattaneo 2010-es Balaton Sound-os szereplése. Nem hiszem, hogy azt a bulit  túlszárnyalja valami ilyen téren. A forró nyári napon igazi dél-amerikai hangulat, tempó uralta a sátrat és Cattaneo (akkor persze még nem tudtuk), de az év zenéjét játszotta. Ez volt Carl Craig – At Les (Christian Smith remix).

Lessétek meg a videókat YouTube-on, megéri:

Nem utolsó sorban, ami még felejthetetlen party volt, az a szülinapomnak meghirdetett nagyobb szabású party volt 2010-ben, amit 3 jó barátommal szerveztünk, és ahol 150 ismerős együtt bulizott. Ilyenkor mindig elgondolkodom, hogy miért is nem partyszervező lettem. Nincs jobb dolog, mint látni, hogy ennyi ember egyszerre boldog és jól érzi magát!

Üzenet a mixhez:

Kicsit nosztalgikusra vettem a mixet, remélem, sokakban jó emlékeket idéznek fel ezek a számok! Az biztos, hogy hozzám nagyon közel állnak!

A mix:

Tracklist:

1. Ame – Rej (Original Mix)

2. Butch -1000 Lords (Zoo Brazil Remix)

3. The Age Of Love (Jam & Spoon mix)

4. Extrawelt – Soopertrack (Original mix)

5. Chab – Closer to me (Hernan Cattaneo Mix)

6. John Digweed & Nick Muir – Heaven Scent (Original Mix)

7. Nathan Fake – The Sky Was Pink (James Holden remix)

8. Adam Freeland – Silverlake Pills (Gui Boratto Remix)

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább