Klikk Out Vikkendhouse: A viszonylag intim harmincharmadik

Fotó: Horen

Magazinunk vikkendházának kinyílt a harmincharmadik ajtaja! A csodás vasárnapi zenei utazásra most egy hölgy kalauzol minket. Egy hölgy, ki együtt él és alkot a zenével, fényképei magukban hordozzák a szentimentális zene jegyeit.

Ilyen a mai mix is, melyhez a zenéket Horváth Reni, alias Horen válogatta nekünk. Tudjuk meg, ki ő, melyek a kedvenc zenéi, és hogy szól a mix, mely az eddigi legcsodásabb darab a kollekcióban!

Szeretem a melankolikus számokat, szeretem a pörgős számokat, szeretem a sírós számokat és szeretem a bolondos számokat, a legkedvencebb számom pedig a nyolc!

Lemaradtál az eddigiekről?

 

Ismerjük meg Horent:

Személyesen pár éve, a Tollas Rádió műsorában ismertem meg, mikor elkísérte Noémót az interjúra. Reni fényképész, így a mai epizódhoz a mixen kívül a fotókat is ő készítette. Szívből, lélekből hajtja a fényeket immár 10 éve, elmondása szerint a legjobban a lenyugvó napét szereti. Legszívesebben egyéni portrékat és szerelmes párokat fotóz. Dunaszerdahelyen él férjével és két cicájával.

Milyen a kapcsolatod a zenével?

Nagyon jó a kapcsolatunk a zenével, sokat táncolunk együtt, de az éneklést csak akkor vállalom be, ha kettesben vagyunk. Szinte reggeltől estig együtt töltjük az időt, a beltéri fotózások és a retusálás alatt is elválaszthatatlanok vagyunk, de pl. a vezetést sem tudom elképzelni nélküle. Elég rugalmas vagyok, így bármilyen arcát is mutatja, tudom szeretni őt. Sokakkal ellentétben számomra a dalszöveg és az ének a mérvadó egy-egy dalban, ezekre tudok érzelmileg legjobban rákapcsolódni. Az aktuális kedvenceimet képes vagyok körbe-körbe hallgatni, a környezetem nagy örömére.

A kedvenc előadóid inkább hazaiak, vagy külföldiek?

A munkámból adódóan a kedvenc előadóim a lagzis zenészek, Peti, Karcsi, Pityu és a többiek.

Mely koncertek voltak hatással rád eddig?

Rettentő széles skálán randalírozok. Ahogy teltek az évek, egyre többféle, egymásnak ellentmondó zsánerre mondtam igent, így voltam én már Slipknot-, Sia- és Flume-koncerten is, és mindenen, ami ezeken belül és túl elképzelhető. Mindegyik valamilyen életszakaszomhoz kötődik, ahhoz, amilyen akkor voltam, így mindegyikkel tudok azonosulni. Egy Yann Tiersen-koncert volt a legmeghatározóbb az életem alakulásában, mivel az itt megkötött új ismeretség láncreakciójából teljesen megváltozott az életem.

Mi alapján válogattad a zenéket a mixhez?

Rettenetesen nehéz egytálételt főzni, ha te a világon az összes konyhát szereted, mert hiába isteniek az ízek külön-külön, egy tányéron nem annyira gusztusos a habostorta meg a házikolbász.

Így felírtam a kedvenc számaimat, ezeket a hangulatuk alapján három csoportra osztottam, szóval lett 3 szettre való dal és végül kiválasztottam a befutót. Lett egy nagyon bulis, egy laza és egy viszonylag intim. Ezt a legutóbbit mutatom meg nektek!

Üzenet a mixhez:

Afterozásra, vasárnapi pihengetésre, pároddal összebújásra vagy éjjeli baglyok esti programjának ajánlom.

A Mix:

Tracklist:

1. Nosaj Thing – Dont mind me feat Whoarei

2. Clams Casino – Im God RIP David Higgs

3. Bon Iver – Holocene

4. Ben Howard – Promise

5. Cigarettes After Sex – Affection

6. FKA Twigs – Two Weeks

7. Ry X – Sweat

8. James Blake – Retrograde

9. The Cinematic Orchestra – I build a home

10. M83 – Wait

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább