Klikk Out Vikkendhouse: Elmélyülő organikus világok

Fotók: Varga Gyuri

Immáron harmincötödik epizódjával csordogál bele a Vikkendhouse a vasárnap délutánodba! A mai részben egy nagyon tehetséges elektronikus zenészt és fotóst ismerhettek meg, ki velem együtt állandó hallgatója a templom téri harangok játékának, kinek különleges zenéi városunk hírnevét egyre magasabbra emelik. 

Mai szelektorunk a Liquid Delay formáció egyik tagja, a festészet, grafikai munkák és az analóg fotók megszállottja, Varga Gyuri. A mix, melyet tőle kaptunk, elmélyülős, vasárnap délutánhoz ideális dub-techno zenék váltakozása.

Lemaradtál az eddigiekről?

 

Én egy mátyusföldi migráns vagyok, nagyjából 7 éve élek itt Dunaszerdahelyen. Grafikával, fotózással, rajzolással, zenéléssel meg ehhez hasonló kreatív dolgokkal foglalkozom. Ja, és utálok fotózkodni, meg sokat beszélni magamról.

Gyuri és a zene:

Milyen kapcsolatban állsz a zenével?

A zene nekem természetes közeg, sokan zenélnek a családomban. Én ennek ellenére képzőművészetet tanultam, viszont ezt aztán jól bele is vittem a zenémbe. Szeretek terekkel, textúrákkal, hangfoszlányokkal dolgozni, lüktető-lélegző organikus világokat alkotni. Szeretem a visszafogott eleganciát, a precizitást és a minimalizmust úgy általában. Ott nem lehet hazudni, az a kevés, ami ott van, nagyon ott kell, hogy legyen, különben az egész nem működik.

Milyen inspiráció folytán indultál el a zenei pályán?

Hát főleg az indított el, hogy tele volt a fejem zenei ötletekkel és formát akartam adni nekik. Na meg hogy megismertem Mikkét (Damolh33) és rájöttünk, hogy egész hasonlóak az elképzeléseink.

Koncertélmény, ami örökre megmarad?

Egyszer nagyon „fáradt” állapotban bennragadtam egy negyvenezres tömeg közepén egy 4 órás Manu Chao-koncerten, nyomasztó volt. Örökre megmarad.

Üzenetet a mixhez:

Ez egy agymasszázs. És ahogy egy jó masszázshoz, ehhez is jó megteremteni az ideális körülményeket, szóval mindenképp jól jön majd egy kényelmes heverő, valami pöpec hangrendszer, aztán gondolatok kikapcs és csak hagyjuk, hogy megtörténjen.

A mix:

Tracklist:

1. Faidel – IS 17m

2. Monolake – Cyan

3. Deepchord – Merlot

4. Ayqix – Tarpuymit’a

5. Liquid Delay – am_07 (Advanced Dreams REMIX)

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább