Klikk Out Vikkendhouse: Emlékek a Jeróból

Fotó: Ugróczky István

A vasárnap a családé, a pihenésé, kinti programoké, de ahogy megszokhattuk, ugyanúgy a Vikkendhouse mixsorozaté is. Magazinunk hetente megjelenő zenés összeállításában helyi és környékbéli arcok kedvenc zenéit és a zenével való kapcsolatát ismerhetitek meg. 

A sorozat 38. epizódjában egy olyan fiatalember kapott főszerepet, kit sokan ismerhettek. Nagy Marián, alias Maros boldog családapa, a Pub Zerda sorsát egyengeti már jó ideje, néha sportosan öltözve állítgatja a projektorokat a focivetítésre a pubban, néha elegánsan, öltönyben és nyakkendőben teszi a dolgát. Egy szerfelett pozitív beállítottságú ember, aki ismeri a jó zenét, szóljon a Vikkendhouse ma róla és az örökzöld kedvenceiről!

Nevem Nagy Marián, (Maros, művésznevemen Marosinho). Dunaszerdahelyen nőttem fel a „kemény Sever kettő” lakótelepen. Egy alkoholnagyraktárban dolgozom és a Zerda pubot próbálom vezetgetni nyolcadik éve.

Lemaradtál az eddigiekről?

 

Mi volt az első zenés hullám, ami magával ragadott? 

Mivel édesanyám kézilabdázott, édesapám dolgozott, gyerekkoromban elég sokat voltam nagymamámnál. Akkoriban még ott lakott a legfiatalabb nagybátyám, aki pont abban az időben kezdte bontogatni a bulizós szárnyait. Nagyon jó zenéket hallgatott, az ő zenei stílusa jött be nekem leginkább. Akkoriban Bros-t, Rick Astley-t, Depeche Mode-ot, Wham-et hallgattunk, de otthon kaptam egy jókora adag Modern Talkingot, mivel anyu kedvence volt. Később, a kilencvenes években, ahogy kezdtem „legénykedni”, az elektronikus zene szerelmese lettem.

Te vezeted a Pub Zerdát Dunaszerdahelyen. Hogy lett a Zerda és hogy kapcsolódik össze a zenével?

A Zerdát 2010-ben sikerült kibérelnünk és átalakítanunk. Az előző bérlő befejezte az akkori Park Presso működtetését, így belevágtunk. Valahol mindig is vágytam egy kis klubra, ahol havonta egy-két alkalommal bulikat is csinálhatunk. Titkon reméltem hogy elektronikus zenei bulik is lesznek. Volt jó pár hatalmas akció, hála a PLUSplus-nak. Bár a karácsonyi Oldies Partykra sem lehet panasz. Szó mi szó, sok stílus keveredett nálunk, így mindenki megtalálta a maga ízlésének valót.


Hét éve gyúrjuk a Zerdát! Visszatekintő egy korábbi cikkben a híres PLUSplus Zerda korszakról


 

Mi az a koncert, amire legszívesebben gondolsz vissza?

Legnagyobb koncertélményeim mind a Balaton Soundhoz köthetők! Ezek Jamiroquai, a Prodigy koncertjei voltak és Hernan Cattaneo eszméletlen DJ szettje.

Ha van pár album, amiket bárhová vinnél magaddal, melyek lennének azok?

Konkrét kedvenc albumon talán nincs is, mert azt mondanám, hogy a zenében mindenevő vagyok. Jöhet minden: Sade, Sting, Csík zenekar, Lenny Kravitz, Hernan Cattaneo stb.

Mi alapján válogattad a mai mixhez a zenéket?

A mai zenék az én és sokunk kedvencei voltak az 1995-1999-es években. Abban az időben állandó vendégei voltunk a győri Jerevánnak, azaz a Jerónak. Igaz, mindet egy órában nem lehet összemixelni, de egypár embernek így is egy kellemes időutazásban lesz része.

A mix, melyet megunni nem lehet, egy olyan korszakot hoz vissza a délutánodba, ami egy pillanat alatt visszarepít a kilencvenes évekbe, a forró nyári hangulat és az akkori trance zenék szárnyán!

 

Üzenet a mixhez:

Ezt a mixet ajánlom azoknak, akik a kilencvenes évek vége felé elektronikus zenére buliztak, és azoknak, akikkel minden szombaton együtt voltunk a Jeróban! 🙂

A mix:

Tracklist:

1. Jay Dee – Plastic Dreams

2. Da Hool – Bora Bora

3. Dial M for Moguai – Beatbox

4. Chicane – Saltwater

5. Three Drives – Greece 2000

6. Energy 52 – Café del Mar

7. Dj Jean – The Launch

8. David Morales-Needin’U

9. Tom Novy- Superstar

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább