Klikk Out Vikkendhouse: Kilenc szám a tripla X-re!

Ha még nem hallottál elég minőségi elektronikus zenét a hétvégén, tarts velünk magazinunk Vikkendházába, hiszen hallgatásra és olvasásra kész a negyvennegyedik epizód! A mai részben szereplő úriembert sokan ismerhetitek, ki a gasztro-, ki a partyéletből: ő a dunaszerdahelyi Jávorka Viktor.

Fotó: Ugróczky István

Viktor azok közé a cimborák közé tartozik, akik majd’ egy évtizeddel ezelőtt, a PLUSplus kezdeténél ott álltak és biztattak minket, hogy az, amit csinálunk, színpadra való. Azóta megsaccolni sem tudnám a számát azoknak az elektronikus zenei rendezvényeknek, ahol együtt nyomtuk. Részt vett a néhai Durvacrew ház felemelkedésében, és azóta is hű támogatója a hazai techno- és house-kultúrának. Többször próbálkozott zeneszerkesztéssel, mixeléssel, de nála ez megmaradt hobbi szinten. Egyelőre.

Boldogan vállalkozott a mai szelekcióra, és ezt egyébként szerettem volna egybekötni harmincadik születésnapjával, amit a hétvégén ünnepelt. Lássuk, hogy kezdődött nála a zene szeretete, kik a nagy kedvencek és mi az a kilenc szám, amiből áll a mai mix!

Lemaradtál az eddigiekről?

 

Így mutatkozik be Viktor azoknak, akik nem ismerik:

Multitalent vagyok!

Mikor találkoztál a zenével, ami igazán megérintett és milyen a kapcsolatotok?

Először a családi gépjarmű hátsó ülésén, a bátyám Scooter & Prodigy-kazettáin keresztül. A töretlen szerelem azóta is tart!

Milyen volt a transzformálódás a zenei stílusok közt? Mikor már válogatni kezdtél, mit szeretnél hallgatni, mivel kezdted, és hol tartasz most?

Az első nagy kedvencem Hernan Cattaneo volt, akkoriban kizárólag progressive house zenéket hallgattam. Akkor még kizártnak tartottam a technót, amit manapság hallgatok. A techno azóta sokat fejlődött, jó irányba tart.

Kik a kedvenc előadóid?

Ebben a sorrendben: PLUSplus, Hernan Cattaneo, Matador, Loco Dice, Sven Väth, Adam Beyer, Flume, Prodigy, Dreeko.

Ha valamelyik kedvenced bőrébe bújhatnál, ki lenne az és miért?

A fentiek közül bármelyik bőrébe szívesen belebújnék, de leginkább Dreeko lennék, mert akkor igazi ‘východi’ lennék!

Mi volt az eddigi legnagyobb koncertélményed?

Az eddigi legnagyobb Cattaneo DJ szettje volt a Flörtben, Siófokon, de hatalmas volt Loco Dice a B.My Lake-en, az első NFG-s PLUSplus-party, a Balaton Soundon a Prodigy és Jamiroquai, vagy Prágában, a SaSaZu-ban a Disclosure élő performansza.

Viktor többféle playlistet készített, mindegyik egy picit más stílusú. Volt laza pihenős, de volt pörgősebb, technósabb is. Az utóbbit választotta, amihez ezt üzeni:

Nagyon sok kedvencem van, de igyekeztem az ünneplős midsummeres hangulatot hozni, végül a sok száz zene közül ez a kilenc lett a befutó!

A mix:

Tracklist:

1. Motor City – Love

2. Plastikman – EXhale (Dixon’s Just A Different Mixdown Version)

3. Recondite – Warg

4. Sam Paganini – Rave

5. Audiofly & Patrice Baumel – Atacama (Damian Lazarus Re-Shape)

6. Guy Gerber -Timing (Original Mix)

7. Tale Of Us – Another Earth (Original Mix)

8. Oxia – Domino (Matador Remix)

9. Andrew Meller – Born Slippy (Reincarnation Mix)

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább