Hogyan ne őrülj meg a karanténban? (19. rész) – Nagy Ivett

Nagypéntek napján egy hívő édesanya ragadott tollat. Nagy Ivett és családja számára ez az időszak nagyon fontos, s ezen még a karantén sem változtat.


Számomra a karantén napjai látszólag nem okoznak lényeges változást a mindennapokban. Anyasági szabadságon vagyok a kisfiunkkal és nyár végére várjuk a kistestvér érkezését. Kertes házban lakunk, örökmozgó kétévesem jól eljátszik az udvaron. Gyakran szoktunk kijárni a közeli erdőkbe, ezt most is megtehetjük.

Jó lenne újra a  játszótéren és a játszóházban lenni, mert szeretem nézni, ahogy Bendike kacagva játszik. Az anyukák és a korombeliek társasága is hiányzik. Egész gyorsan megértette a kis gézengúzom, hogy most betegség van és nem találkozhatunk gyerekekkel.

Gyorsan elröppennek a hétköznapok…

Hívőként próbálok itthonról is bekapcsolódni az egyház életébe.

A járvány előtt rendszeresen jártunk a templomba, ifjúsági szentmisére, az énekkarba, az imacsoportba. Most ez nincs… Hiányzik, fáj a szívem, de a siránkozás helyett az újratervezést választom.

Nagyböjt közepén hirtelen és váratlanul köszöntött be a karantén, és villámcsapásként ért lelkileg is.

Mit tettünk, Uram? Mi folyik itt? – merült fel bennem a kérdés.

Elfogott a bűnbánat és a zárt templomok között egy nyitott kiskaput kezdtem keresni. Hála Istennek sikerült is elvégeznem a húsvéti szentgyónást.

Itthon a szobában házi szentélyt készítettem. Gyertyát gyújtva itt hallgatjuk az online szentmiséket, itt végezzük el személyes imáinkat. Hála a gondviselő Istennek nagyon sok lelki táplálékot lehet találni az interneten ebben a rendkívüli helyzetben is.

A küszöbön kopogtat a kereszténység legnagyobb ünnepe. Ez az első alkalom, amikor nem a közösséggel fogjuk ünnepelni a húsvétot. Titokzatos napok előtt állunk. Most az otthonunkban fogjuk megélni a liturgiát.

Úgy gondolom, most ez is egy kihívás a keresztények számára. Ha leleményes leszek és bátor, akkor még talán találok is egy nyitott útszéli poros kis kápolnát a saját járásomon belül.

Ahol majd találkozhatok a Feltámadottal…

Belenézhetek irgalmas szemeibe, megérinthetem értünk ejtett sebeit…

S Ő nevemen szólítva majd ezt mondja:  Békesség neked!


Előző részek:
1. rész – Németh Marcsi
2. rész – Csicsai Heni
3. rész – Csala Emma Alexandra
4. rész – Kulcsár Norbert
5. rész – Tánczos Klaudia
6. rész – Németh Szilvási Andrea
7. rész – Makki Ádám
8. rész – Nagy Tibor
9. rész – Csóka Balázsy Edit
10. rész – Horváth Pavlík Orsi
11. rész – Éliáš Dominika
12. rész – Lengyel Ákos
13. rész – Tükör Dunai Bianka
14. rész – Varga Májovská Reni
15. rész – Kálmán Köplinger Tímea
16. rész – Kún Tamara
17. rész – Bogyai Haramia Ildi
18. rész – Sátor Piroska

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább