Klikk Out Vikkendhouse: A hűsítő limonádé

Fotó: Ugróczky István

Köszöntelek magazinunk hűs, szellős vikkendházában! A házban, ahol a zene és a zeneimádó emberek varázsolják kellemesebbé a vasárnap délutánodat. Már a negyedik emeleten járunk, ahol egy dunaszerdahelyi fiatalember vár nyolc kedvencével és a történetével, melyben elmeséli, hogyan fonódott össze az útja a zenével.

A Vikkendhouse 45. epizódjának szereplője Ábrahám István, aka Duncsó a dunaszerdahelyi Vámbéry térről. A hely, ahol jómagam is lakom, és ahonnan indultak anno a nagy Dreeko, Deekay, Joey és Duncsó slágerek.

Duncsót repperként ismertem meg, és váltam azonnal rajongójává a projektnek, amiben akkor részt vett. Imádtam, hogy Dunaszerdahelyen ennyi tehetséges fiatal nyomja funkosan, itteni nyelven az igaz rímeket.

 

Később, ahogy a mikrofon a tokjába került, Duncsó klipek forgatásába, rendezésébe kezdett. Neve fémjelzi a mindenki számára ismerős Dreeko – Viszem a Stílt, vagy Deekay – Ismerlek Téged klipeket. Ezek mellett erős üzenetű képekkel és videókkal tölti meg az internet bugyrait: elindított egy mémoldalt, ami sok ezer követőjével és a kimeríthetetlen  ötlettárával mára hatalmassá nőtte magát.

Lássuk és hallgassuk meg, milyen zenék kísérték eddig útján emberünket, és mi az a nyolc, ami helyet kapott a mai mixben.

Lemaradtál az eddigiekről?

 

Ismerjük meg Duncsót:

Dunaszerdahelyen születtem, és jelenleg is itt élek. A nevem Ábrahám István, de mióta az eszemet tudom, senki sem szólít a keresztnevemen. Még gyerekként megkaptam a szuperhős nevem, és azóta is mindenki csak Duncsónak szólít. Jelenleg a családi bizniszben tevékenykedem, amellett a videózás az, ami igazán foglalkoztat.

Mikor volt a nagy bumm, amikor a zene magával ragadott és milyen zene volt az? 

Azt hiszem, 6-7 éves lehettem, mikor egy müzlis dobozból előhalásztam egy Sub Bass Monster CD-t. Nem volt rajta sok szám, talán csak 3, de az egyik volt az, aminek a szövegét megtanultam életemben először. Ez volt a Sajt c. muzsika, aminek a dallama a fülemben cseng a mai napig. Talán ezt mondanám annak az időszaknak, mikor elkezdtem felfedezni a zene világát.

 

Mikor határoztál úgy, hogy a zenével akarsz foglalkozni mint rapper, később mint producer?

Mivel a körülöttem lévők már zenélgettek, várható volt, hogy belőlem is előtör az előadói énem! Én voltam a legfiatalabb a partiban és ennek köszönhetően a nagyok mindig elláttak tanácsokkal, tippekkel. 15 éves voltam mikor először szerepeltem egy zenében, ami egy Dreeko-szám volt, a Sárgo Málno, amit az emberek imádtak, mert üde és vicces volt.
Ezután volt pár szám, amiben én is megmutathattam, mit tudok, de rájöttem, hogy se kedvem, se tehetségem a zenéhez. Elkezdtem egyre többet foglalkozni a videózással és a mai napig fejlesztgetem magam és a felszerelésem.

Mely előadókat sorolnál az abszolút kedvencek közé és melyik az az album, ami nálad a Top No. 1?

Nagyon sok előadó van, akinek a munkásságát imádom, és emiatt a lista végtelen lenne. De hogy ne hagyjalak konkrét válasz nélkül, pár éve Drake és Nas szól nálam az
esetek 90%-ában. Tudom, hogy sokan a kedvenc albumomként valami OG gangsta rapper albumját képzelik el, de ez nem így van. Az album, amit választottam, az a The Weeknd – Starboy.

Mi alapján válogattad a zenéket a mai mixhez?

Nem gondoltam volna, hogy ilyen nehéz lesz 8 zenét kiválasztani… Talán egy top 100-as lista könnyebb lett volna…

Megpróbáltam olyan nótákat válogatni, amelyek valamilyen érzést, emléket hoznak elő belőlem. Ezek a számok mind közel állnak a hozzám, naphosszat tudnám őket hallgatni.

Üzenet a mixhez:

Ebben a nagy melegben nincs jobb, mint egy jéghideg limonádé és ez a mix.

A mix:

Tracklist:

1. 50 Cent – Position of Power

2. Tony Yayo Ft. Joe – Curious

3. Weeknd – Sidewalks

4. Azet – Überlebt

5. Drake – november 18th

6. 6IX9INE – Gotti

7. DMX – Let me fly

8. Nas – Nas Is Like

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább